hirdetés
hirdetés

Gazdaság

19 milliárd forintos beruházás a Bosch-csoportnál

A Bosch-csoport 19 milliárd forintos beruházást valósít meg a hatvani gyárában, ezzel 601 új munkahelyet hoz létre. A fejlesztéshez a magyar kormány 4,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást ad - írja az MTI.  

hirdetés

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint ezzel abszolút high-tech termelés zajlik majd Hatvanban, hiszen a legmodernebb, új generációs elektromos és hibrid autók központi vezérlőit, új típusú hosszú- és középtávolságú radarokat, valamint különböző szenzorokat fognak gyártani.

A cégcsoport jelenleg 12 200 embernek ad munkát Magyarországon, ebből 1500-an kutatás-fejlesztési területen dolgoznak.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a Bosch beruházások is segítették, hogy a magyar gazdaságtörténetben az autóipar soha nem állított elő annyi értéket, mint tavaly, hiszen 2015 első tizenegy hónapjának adatai szerint 7302 milliárd termelési értéknél járt az ágazat, míg 2014 egészében a magyar autóipar 6659 milliárd forint termelési értéket produkált.

A miniszter hozzátette: valószínűleg tavaly minden idők legmagasabb német-magyar kereskedelmi forgalmát sikerült elérni, ami mutatja, hogy a magyar-német gazdasági együttműködés alapjaiban határozza meg a magyar gazdaság, a magyar külgazdaság sikerét.

A Bosch egyébként 1899 óta van jelen Magyarországon. Az 1991-ben újjáalapított regionális kereskedelmi kft.-ből mára  az egyik legnagyobb külföldi munkaadóvá vált a magyar iparban.

(forrás: GyártásTrend/MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés