hirdetés
hirdetés

Környezettechnika

Szilárd koncentrátumok a vízkezelésben

A HandiBloc program a folyékony vízkezelő vegyszerek biztonságosabb, környezetbarátabb és gazdaságosabb alternatívája.

hirdetés

A víz, energia és karbantartási megoldások globális szállítója, az NCH Europe Water Treatment innovációs platformja bevezette a HandiBloc programot, amely az ipari és kereskedelmi épületek vízrendszereinek kezelésére szolgáló szilárd koncentrátumokat jelenti. A HandiBloc program, amely a folyékony vízkezelő vegyszerek biztonságosabb, környezetbarátabb és gazdaságosabb alternatívája, kifejezetten hűtőtornyok és kazánrendszerek kezelésére szolgál a korrózió, az ásványi anyag és egyéb szennyeződések lerakódásának, valamint a mikrobiológiai szennyeződések kialakulásának megakadályozására. Előnyei nagy kereskedelmi és irodaépületek, kórházak és ipari gyártó létesítmények esetén jelentkeznek leginkább.

A HandiBloc ideális választás az olyan rendszerekhez, melyek napi tápvízszükséglete meghaladja a 24 m3-t. A szilárd tömbök a HandiFeed SBS 500 vagy 750 oldóberendezések segítségével oldhatók fel, amelyek egyidőben négy tömböt képesek fogadni. A szilárd tömböket egyszerűen egymás tetejére lehet helyezni, így a létesítménykezelőnek nem kell a feltöltéssel foglalkoznia.

Biztonságos, környezetbarát, gazdaságos vízkezelést valósít meg (forrás: NCH)
Biztonságos, környezetbarát, gazdaságos vízkezelést valósít meg (forrás: NCH)

A berendezések különleges oldórendszere vezetékes vizet használ a blokkok oldásához. A tömbök teljes élettartama alatt egyenletes koncentrációban képződik az oldat a berendezés tartályában. Az új fejlesztésű elosztócső lehetővé teszi, hogy egyidejűleg egynél több rendszert lehessen kezelni egyetlen adagolóból, csökkentve így a kezdeti üzembe helyezés költségét és javítva a megtérülés arányát.

„A HandiBloc fejlesztése során nemcsak egyszerűen tömörített port, hanem koncentrátumnak megfelelő összetételt alkalmaztunk. Ezek használatával nagymértékben csökkentettük a folyékony vegyszerekben lévő maró anyagok, mint például a nátrium-hiroxid (NaOH) felhasználását – magyarázza Simona Vasilescu, az NCH Europe Water Treatment innovációs platformjának szakértője. – A szilárd tömbök alkalmazása nagyon sok munka- és egészségvédelmi vonatkozású előnnyel is jár. Sok esetben problémát okoz a nagy mennyiségű, nehéz vegyszeres hordó tárolása és kezelése, a hordók ráadásul értékes helyet foglalnak, a kezelőnek pedig egyéni védőfelszerelést kell viselnie. A HandiBloc alkalmazásával ezek a problémák megszűnnek."

A HandiBlocot alkalmazó létesítmények könnyebben megfelelnek az egészségre káros anyagok kezelésére vonatkozó szabályozások előírásainak. Az oldódás során keletkező oldat koncentrációja jellemzően egy és két százalék között van, ami akár huszadrésze a folyékony vegyszerek koncentrációjának, így ezek az oldatok általában nem minősülnek veszélyesnek.

(forrás: NCH/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés