hirdetés
hirdetés

Szén-dioxid semleges kenőanyagot mutat be a Shell

Energia hatékonyságban az élen: a Shell Tellus S4 VE hidraulika folyadék

Karbonsemleges kenőanyag a főbb piacokon túl a Shell hivatalos forgalmazóinak otthonában, például Magyarországon is elérhető lesz. (X)

hirdetés

Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik az ökológiai lábnyom csökkentésére a privát életben és a vállalati szférában szintúgy, hogy ezzel tudatosabb fogyasztókká váljunk. A Shell legújabb kezdeményezése segít kiszolgálni a partnerekben felmerülő igényt, ugyanis karbon semleges kenőanyagokat gyárt mind a személygépjárművek, mind a haszongépjárművek és ipari berendezések részére.

A Shell kenőanyag termékek gyártása során a megújuló energiaforrások használata rendkívül fontos, ugyanis ezzel növelhető a gyártás energia hatékonysága és csökkenthető a gyártás során keletkező hulladék. Ha a fogyasztók az ilyen tudatos gyártás során készült kenőanyagokat választják, sokat tehetnek a környezetükért.
A Shell portfóliójából ki kell emelni a korszerű, gas-to-liquid (GTL) technológiával előállított, szintetikus hidraulika folyadékot, a Shell Tellus S4 VE-t, amely élen jár az energia hatékonyság és termelékenység növelésének területén. Ez a hidraulika olaj – egy ásványolaj bázisú folyadékhoz képest – akár 21 százalékkal csökkentheti a hidraulika szivattyúk energia veszteségét.

A Tellus S4 VE hosszabb olajélettartamot eredményez, védi az alkatrészeket a kopástól, lerakódástól és széles hőmérsékleti tartományban alkalmazható. A csúcsteljesítményű, nyírásstabil hidraulika folyadék (melynek hiányában gyorsabb lenne az alkatrészek kopása és magasabb az üzemeltetési költség) erőteljes termikus és oxidációs stabilitással bír. A Shell Tellus S4 VE amellett, hogy megfelel az ipari és gépgyártói specifikációs követelményeknek, meghaladja az iparági szabvány turbinaolaj-stabilitási teszt (TOST) 10 ezer órás maximális időtartamát is.

Ha a folyadékba a működés közben levegő kerül, csökken a hatékonyság, és reagálás, valamint más káros rendszer meghibásodás is felléphet. A Shell Tellus S4 VE hidraulika olajnak 27 százalékkal gyorsabb a levegőelválása, mint egy ásványolaj bázisú folyadéknak, ami egyrészt növeli a berendezések élettartamát, másrészt csökkenti a karbantartási költségeket. Az új GTL technológián alapuló Shell Tellus S4 VE az ásványolajhoz képest akár 6 százalékos hidraulikus termelékenység-növekedéssel is hozzájárulhat a teljes költség megtakarításhoz.

Egy korszerű hidraulika folyadék legfőbb jellemzője, hogy maximálisan védi a gép alkatrészeit és mindent megtesz a karbantartás minimalizálása érdekében. A Shell belső számításai azt mutatják, hogy az új Bosch Rexroth teszt 13-szor nagyobb terheléssel jár az olajnak, - mint egy korábbi ipari szabvány kopási teszt - annak érdekében, hogy a hidraulika folyadék megvéje az ön hidraulikus rendszerét. A Shell Tellus S4 VE a szivattyú dugattyújának súlyveszteségén alapuló Bosch Rexroth teszt szigorú határértékéhez viszonyítva négyszer magasabb kopásvédelmet biztosít.

Az ASTM D7873 száraz TOST teszten a Shell Tellus S4 VE használatával – egy versenytárs ásványolaj bázisú folyadékához képest – tizedannyi iszap képződött extrém melegben. Egész évben használható folyadék, amely 160-as viszkozitási indexszel, erőteljes nyírásstabilitással és alacsony hőmérsékleten is jó áramlási tulajdonsággal rendelkezik. Védelmet nyújt a kavitáció ellen hideg indítási feltételek között, és tartósságot biztosít magasabb üzemi hőmérsékleten. A folyadék azáltal, hogy széles üzemi hőmérséklet-tartományon belül védi a gépet, hozzájárulhat a hidraulikai hatékonyság növeléséhez.

A Shell karbon semleges kenőanyagai a főbb piacokon túl a Shell hivatalos forgalmazóinak otthonában, például Magyarországon is elérhetők lesznek.

A Shell az így készült szintetikus kenőanyagok teljes életciklusában (gyártástól a végső felhasználásig) ellensúlyozza a szén-dioxid-kibocsátást több tevékenységével, mint faültetési kampányok, megújuló energiaforrások kutatása és fejlesztése, karbonkvóta vásárlása. Ezzel a vállalat világszinten élen jár a zéró szén-dioxid-kibocsátású termékek gyártásában. Ez a program hozzájárul a Shell által kitűzött célhoz, hogy 2050-ig (vagy hamarabb) nulla kibocsátású energiavállalattá váljon, ezzel is segítve a környezet védelmét.

Shell Tellus S4 VE specifikációk és jóváhagyások
ASTM 6158-05 (HV folyadékok); Bosch Rexroth RDE 90245; Danfoss; Denison Hydraulics (HF-0, HF-1, HF-2); DIN 51524 (HVLP olajok); Eaton E-FDGN-TB002-E; GB 11118.1-2011 L-HV, GB 11118.1-2011 L-HS Ultra Low és GB/T 33540.4-2017; ISO 11158 (HV folyadékok); és JCMAS P041:2004 normál és alacsony hőmérséklet

 Bővebb információért, kérjük látogasson el a www.orbico-kenoanyagok.hu weboldalra!

(forrás: Shell/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés