hirdetés
hirdetés

Ipari szűréstechnika felsőfokon

Reszkessetek, szennyeződések!

Az ipari szűrés célja a mechanikai részecskék eltávolítása az ipari folyamatok során szennyeződött közegekből, a fluidumokból. Az SMC vállalat, mint a világ vezető pneumatikai szakértője, innovatív megoldásokat biztosít az ipari szűréstechnika területén is.

hirdetés

Az SMC szűréstechnikai múltja az alapításig – 1959 - nyúlik vissza, a gyártás ekkor még csak kizárólag a szinterezett fémszűrőkre korlátozódott. Az SMC rövidített név is ebből ered - Sintered Metal Corporation.

Hatvan éves tapasztalat

A szűrés célja a mechanikai részecskék eltávolítása az ipari folyamatok során szennyeződött közegekből. Ezek a fluidumok lehetnek például technológiai víz, olaj, hűtőközeg, levegő, vegyszerek illetve egyéb technológiai gázok. Tisztításukkal elkerülhető, hogy a részecskék a közeggel érintkező felületeken lerakódjanak és a berendezések hatékonyságát csökkentsék vagy üzemzavart okozzanak.

A megfelelő szűrők alkalmazásával nemcsak a berendezések meghibásodásai kerülhetők el, hanem a felhasznált közegek csereintervallumai is meghosszabbíthatók. Ezáltal a karbantartási gyakoriság lecsökken, valamint a rendszer energia- és költséghatékonysága jelentősen javul.

Az SMC vállalat FN-sorozatú ipari szűrője
Az SMC vállalat FN-sorozatú ipari szűrője

Hogyan válasszunk szűrőt?

Rendkívül fontos, hogy a felhasználási területre alkalmas szűrési megoldást válasszunk. Az ipari szűrők kiválasztásának többféle paramétere lehetséges. A szűrési finomság azt a részecske méretet jelöli, amelynél nagyobb méretű részecskéket a szűrő kiszűr a szűrendő közegből (mikronban kifejezve – pl.: 10 µm). A névleges szűrési hatékonyság általában az adott méretű részecskék 60-80%-át szűri ki. Az abszolút szűrési hatékonyság az adott méretű részecskék több mint 99%-át szűri ki.

A térfogatáram (l/min, illetve m3/h) jelöli az adott keresztmetszeten időegység alatt átáramló közeg mennyiségét, amelyet meg kell tisztítani. Fontos a csatlakozóméret és a kompatibilitás is. Utóbbi a szűrendő közeg és a szűrő szerkezeti anyagainak összeférhetőségét jelenti. Kiemelendő még a szűrendő közeg viszkozitása, az üzemi hőmérséklet és nyomás, illetve az eldobható vagy újra felhasználható, mosható szűrőbetétek paraméterei is.

Tipikus felhasználási területek

Az ipari szűrők akkor hatékonyak, ha az adott felhasználási területhez választjuk őket. A tipikus felhasználási területek a következők. Alacsony térfogatáram (max. 30 – 80 l/min) esetén az FGD, FQ1 sorozatot ajánljuk. Közepes térfogatáramnál (max. 230 – 350 l/min) az FGG, FGE sorozat a legmegfelelőbb.

Magas térfogatáramnál (max. 3200 l/min) az FGA sorozat ajánlott. Magas nyomásnál (40 bar) az FGC sorozat. Alacsony nyomásesés és magas térfogatáram (zsákszűrő) fennállásakor az FGF sorozat az ideális. Ha nagy precizitású szűrőre van szükségünk, azaz több mint 99% hatékonyságot szeretnénk elérni, akkor egyértelműen az FGH sorozatot válasszuk. Automata visszamosásnál, amikor nincs szűrőbetétcsere, az FN sorozat a megfelelő.

Vegyipari szűrők

A szűrők alkalmazási területe a különböző ipari szektorokban rendkívül széles. Vagyis szektoronként igen sok tényezőt kell figyelembe venni a kiválasztáskor. Vegyipari szűrőknél például ilyen szempontok a vegyszerkompatibilitás, a viszkozitás, valamint az üzemi hőmérséklet.

Környezeti hőmérsékleten történő gyártás esetén, mint például az etilénglikol előállítása, a száltekercselt pamut vagy polipropilén anyagú szűrőbetét a megfelelő megoldás. Agresszívebb oldószerekhez a rozsdamentes acél anyagú, szinterezett fém szűrőbetétek szükségesek, melyek bírják a magasabb hőmérsékletet is.

Vízszűrők

A mechanikai szűrőkkel eltávolításra kerülnek a bejövő nyersvízben lévő lebegő anyagok, ezáltal a technológiai víz alkalmassá válik a gyártási folyamatokban történő felhasználásra. A vízszűrők használatával a folyadékmosóknál keletkező szennyvíz többszörösen felhasználható, így a keletkező szennyvízkibocsátás lecsökkenthető. A folyadékhűtős rendszerben cirkuláló hűtőfolyadék szűrés által újra felhasználhatóvá válik.

Automata ipari szűrők

Az ipari szűrők három fő részből állnak: szűrőház, tömítés és szűrőbetét. Az automata visszamosású kivitel, az FN szériába tartozó szűrőházak, speciális szűrőlamellákkal rendelkeznek, melyek összepréselt állapotban szűrnek. Vagyis kilazult állapotban az eltávolított szennyeződésektől visszamosási üzemfázisban megtisztulnak.

Az egyedülálló szabadalmaztatott visszamosási eljárásnak köszönhetően, nincs szükség szűrőbetétcserékre, ezáltal az automata regenerálással folyamatos szűrés biztosítható triplex vagy duplex kialakítású szűrőkkel.

Gyorsan cserélhető folyadékszűrő

Az FQ1 sorozatba tartozó szűrők eldobható, illetve mosható szűrőbetétekkel működnek, melyek ideálisak az alacsony térfogatáramú folyadékszűrésre (Max. 30 l/min). A gyorsan oldható szűrőház záró mechanizmusának köszönhetően, a szűrőbetétek cseréjét szerelőeszköz nélkül el lehet végezni. A szűrőházból a folyadék leeresztését követően az új szűrőbetét behelyezése utáni légtelenítéssel együtt sem tart tovább a folyamat 60 másodpercnél.

Az SMC Fluid Control csapatának szakemberei a felmerülő kérdések esetén szívesen állnak rendelkezésére szűrési technológiák kialakításával, akár meglévő szűrőrendszer átalakításával kapcsolatban.

(A cikk eredetileg a GyártásTrend július-augusztusi lapszámában jelent meg.)

Arany Norbert, SMC Fluid Control Team
a szerző cikkei

(forrás: SMC/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés