hirdetés
hirdetés

Automatizálás

PLC-funkciókat telepítettek a hajtásokon

Az elvégzendő feladatok egyszerűsítése vezetett ahhoz, hogy a gépgyártók vezető szerepet vállaljanak az intelligensebb és intuitívabb hajtástechnológiák terén is.

hirdetés

„A gépgyártók olyan megoldásokat szeretnének, amelyek egyszerűsíthetik a komplex technológiákat moduláris mozgásvezérlő koncepciókkal és szabványosított funkcionális egységekkel – magyarázza Daniel Repp, a Lenze Americas automatizálási megoldások üzletfejlesztési vezetője. – Ezeknek a megoldásoknak ki kell terjedniük az egész automatizálási rendszerre, a tengelytől a mozgásvezérlésig, a vizualizációig és a felhőcsatlakozásig. A moduláris és szabványosított hajtások segítik a komplex technológia kezelhetőségét, míg a fejlett funkciókkal rendelkező szervoinverterek aktívan támogatják az új és meglévő gépek csatlakoztatását.”

A Lenze bemutatta az új i950 szervoinvertert. Bevezetésével a cél, hogy megszüntesse a vezérlő- és a hajtásalapú automatizálás közötti akadályokat. Ez a vezérlőalapú platform lehetővé teszi a szabványosított adatátvitelt, valamint az adattárolást a felhőben standard protokollok, például OPC UA vagy MQTT alkalmazásával.

Az új platform három különböző működési móddal rugalmas skálázhatóságot biztosít. Programozható CiA 402 mozgásvezérlő alá vagy a Lenze FAST szoftvere segítségével egyszerűen paraméterezhető. Kompakt kialakítása (15 kW-ig) integrálható 250 mm-es szekrényekbe, és teljesítménye a 0,55–110 kW-os skálára terjed ki.

A termelési rendszer egyes részei központosított intelligenciával szabályozhatók, míg más gépmodulokra saját elosztott intelligenciával ellátott kiberfizikai rendszerként (CPS) tekinthetünk. Az „intuitív” és az „egyszerű” olyan téma, amely az integrált biztonság, logika, érzékelők, diagnosztika és kommunikáció megvalósításához kapcsolódik a hajtásokban és a mozgásvezérlőben.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés