hirdetés
hirdetés

Pneumatika

Moduláris ferde ülékes szelepek

Robusztus, nagy teljesítményű és rugalmas – a Festo VZXA ferde ülékes szelepei gyorsan és megbízhatóan vezérlik a közegek áramlását.

hirdetés

Jól átgondolt felépítésüknek és szabadalmaztatott illesztőegységüknek köszönhetően a szeleptestek és a működtetők szabadon kombinálhatók, ami könnyű integrálást és még nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a különféle alkalmazásokhoz. Az önálló, ellenőrzött működésű modulok révén egyszerű a működtetők cseréje átalakítás vagy karbantartás során. A szabadalmaztatott tömítésrendszer megakadályozza a közeg szivárgását.

Egyszerű beszerelés

A modulok közötti egyedi illesztőegységnek köszönhetően a működtetők a csőrendszer megbontása nélkül cserélhetők. A leválasztási lehetőséggel a csőrendszerbe való szerelésük is egyszerűbb és gyorsabb. Ez az előny az orbitális hegesztés alkalmával válik teljesen nyilvánvalóvá.

VZXA ferde ülékes szelep (forrás: Festo)
VZXA ferde ülékes szelep (forrás: Festo)
A tengelytömítés valójában egy patron. Egy PTFE-tömítőgyűrűkből álló, előre megfeszített kúpos tömítéssel ellátott rozsdamentesacél perselyt tartalmaz, ezzel egyszerű és megbízható, célszerszámok nélküli cserét tesz lehetővé.

Robusztus anyagok

A VZXA-szelep felépítése egy ferde ülékes szeleptestből, egy dugattyús vagy membrános működtetőből és egy vizuális pozíciójelzőből áll. A rozsdamentesacél áramlásoptimalizált szeleptest DN15–DN65 szabványos méretekben kapható. Az amerikai és európai szabványoknak megfelelő csatlakozása lehet menetes, tri-clamp jellegű vagy hegtoldatos.

A szintén rozsdamentesacél működtetőfejek háromféle méretben és ugyancsak háromféle vezérlési funkcióval kaphatók: NC (alaphelyzetben zárt), NO (alaphelyzetben nyitott) és DA (kettős működésű). A legnagyobb üzemiközeg-nyomás – a névleges mérettől függően – 30 bar lehet. A nagy méretű vizuális pozíciójelző az alapfelszereltség része. A poliéter-szulfonból (PES) készült, átlátszó pozíciójelző sapkának köszönhetően a szelepek kémiailag agresszív környezetben is használhatók.

A moduláris koncepció további lehetőségeket tartogat, a következő fejlesztések során készül szabályozó, illetve elektronikus visszajelző modul is, amelyek könnyedén ráépíthetők lesznek a jelenlegi működtetőkre.

(forrás: Festo/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés