hirdetés
hirdetés

Maximalizája berendezései hatékonyságát intelligens szelep megoldásokkal

A berendezésgyártók (OEM) egyre versenyképesebb piacokkal szembesülnek, növelik haszonkulcsukat, és elengedhetetlenné teszik, hogy minden gép és folyamat a lehető leghatékonyabban működjön. A kihívásokhoz tartozik a biztonsági szabályozások mennyisége, amelyek tovább csökkenthetik a termelékenységet, valamint megnövekedett nyomást jelentenek az új gyártósorok tervezésére és telepítésére, a termékek gyors piacra kerülésének érdekében. Bármilyen késedelem jelentős hatással lehet az egész gyártás jövedelmezőségére.

hirdetés

A kihívásokat figyelembe véve az AVENTICS™ intelligens szeleprendszerei növelni tudják a teljes berendezés hatékonyságát (OEE) a robosztus, gépbiztonsági megoldásokkal, amelyek maximalizálják a folyamat működését és versenyképesek maradnak. Ez az átfogó portfólió leegyszerűsíti az üzembehelyezést, a telepítést és az integrációt, a gépek beindításának felgyorsítása érdekében, miközben a továbbfejlesztett diagnosztikai képességek a gyártási folyamat korai szakaszában azonosítják a problémákat, javítva a berendezés üzemidejét és termelékenységét.

Ezenkívül ezek a szeleprendszerek rugalmasságot kínálnak ahhoz, hogy megbírkózzanak az utolsó pillanatban bekövetkező tervezési változtatásokkal, és garantálják, hogy projektjei időben megvalósuljanak, továbbá szükségtelenné válik a gyártási folyamatok későbbi módosítása, így megkímélheti Önt attól, hogy további alkatrészekbe, vagy költséges mérnöki órákba kelljen fektetnie.

Forrás: Emerson
Forrás: Emerson

Flexibilis, intelligens és időtálló megoldás

Például az AVENTICS G3 szériájú elektronikus terepibusz rendszer, amely felváltja a hagyományos vezetékes megoldásokat, kommunikációs interfészt alkalmaz a bemeneti/kimeneti (I/O) képességekkel rendelkező pneumatikus szeleprendszerekhez. Az egyszerűen összeszerelhető, telepíthető, üzembehelyezhető és karbantartható G3 az egyetlen pneumatikus szelep, amely integrált grafikus kijelzővel rendelkezik, ami egyszerű kommunikációt használ, hogy egyértelmű diagnosztikai információkat és verziókövetést biztosítson. Lehetővé teszi a programozható logikai vezérlők (PLC) számára a szelepek hatékonyabb be- és kikapcsolását, valamint az I/O adatok átvitelét a különböző ipari hálózatokon keresztül.

További lehetőség az AVENTICSAdvanced Valve (AV) szeleprendszer, mely kiváló áteresztési aránnyal rendelkezik, és 20 százalékkal kevesebb levegőt fogyaszt, mint a hasonló termékek. A rendszeren belül minden alkatrész – az átlósan elhelyezett tolattyútól a variálható alaplapig – hozzájárul a termék letisztult kialakításához, mellyel 45 százalékos helymegtakarítást és 40 százalékos súlycsökkenést ér el a versenytárs modelljeihez képest.

Az Advenced Electronic System (AES) rendszernek köszönhetően az AV sorozat szabványos terepibusz rendszereken keresztül kommunikálhat a modern vezérlőegységekkel, lehetővő téve a magasabb szintű hálózatok használatát, a hibátlan adatátvitelt és a zökkenőmentes Internet of Things (IoT) integrációt. Ezenkívül az AES képes modul és szelepzóna diagnosztikát küldeni a PLC vezérlőnek, míg a nagy diagnosztikai LED-ek látható állapotinformációkat biztosítanak – még az érzékelők szoros kábelezésén keresztül is.

További AVENTICS™ megoldások:

  • Az AVENTICS 501 és 502 szériájú általános alkalmazásra készült szelepeket olyan direkt és elővezérlő alkalmazásokhoz tervezték, amelyek kompakt méretet, nagy áramlási sebességet és alacsony energiafogyasztást igényelnek. A moduláris 502-es sorozat ideális autóipari, élelmiszer és italgyártó, gyógyszeripari és csomagológépekhez, és megfelel az ISO 15407-2 szabványnak, miközben biztosítja a nagy levegőáteresztést.
  • Az AVENTICS Series 503 szériájú pneumatikus szelepsorozata, amelyek különböző szelepméretekként rendkívül magas áramlási sebességgel rendelkeznek. Ez a kombináció lehetővé teszi a mérnökök számára, hogy kisebb, olcsóbb alkatrészeket használjanak, amelyek kevesebb levegővel, energiával és költséggel végzik el a munkát. Ez a sorozat kiegészíti a G3 platformot, nagyobb rugalmasságot és költséghatékonyabb I/O- és elosztási architektúrát biztosítanak a felhasználóknak

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy az Emerson hogyan segítheti elő berendezései hatékonyságát és hogyan tarthatja meg versenyképességét a piacon, akkor keresse fel weboldalunkat.

 

(forrás: Emerson - Aventics)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés