hirdetés
hirdetés

Hajtástechnika

Gépek működtetése nagyobb sebességgel és nyomatékkal

A Kinetix VPC szervomotor növeli a termelékenységet és a hatékonyságot a tartós üzemű alkalmazásoknál.

hirdetés

A sebesség pénz, különösen azoknál a gyártóknál, amelyek olyan folyamatokat működtetnek, mint az átcsévelés, a nyomtatás vagy a tekercselés. A Rockwell Automation új Allen Bradley Kinetix VPC szervomotorjaival a gyártók nagyobb sebességgel és nyomatékkal tudják üzemeltetni a gépeket, jelentősen növelve a gép termelékenységét.

„A Kinetix VPC szervomotor huzamosabb ideig képes folyamatosan nagy nyomatékot leadni nagy sebesség mellett – foglalta össze David Rajala, a Rockwell Automation termékmenedzsere. – Belső elhelyezkedésű mágnesei lehetővé teszik a mezőgyengítést, amely csökkenti az elektromágneses ellenállást, így a gép a motor névleges sebessége felett is elviseli a folyamatos terhelést. A gyártók így képesek nagy sebességgel és állandó teljesítménnyel működtetni a csévelő gépsorokat.”

A motor hűtőventilátora és hűtőbordái biztosítják a megnövelt nyomatékot és teljesítményt. Ráadásul a nagyobb felbontással és pontossággal rendelkező enkóderopciók precízebb és érzékenyebb vezérlést valósíthatnak meg, ami különösen a nyomdaipar számára értékes tulajdonság.

A Kinetix VPC szervomotor több módon is segít csökkenteni a kiesési időtartamot. Nagyobb, erősebb csapágyakkal működik, ami 60 százalékkal növeli az L10 névleges élettartamot. A tápellátást és visszajelzést egyesítő opcionális szimpla kábel csökkenti a beszerelési, beállítási és karbantartási időtartamot a kettős kábeles motorokhoz képest. Ezen felül a gyorsan cserélhető ventilátor helyére a helyszínen új szerelhető be, ami maximális működési időtartamot biztosít.

Megnövelt nyomaték és teljesítmény jellemzi (forrás: Rockwell Automation)
Megnövelt nyomaték és teljesítmény jellemzi (forrás: Rockwell Automation)

Az új motor teljesíti vagy meghaladja az IE4 hatékonysági besorolás követelményeit, ami azt jelenti, hogy a gép energiát takarít meg egy IE3-as vagy alacsonyabb besorolású motorral szerelt géphez képest. A Kinetix 5700 szervovezérlőkkel használva a Kinetix VPC szervomotorok lehetővé teszik a gyártók számára a kisebb áramerősségen való üzemeltetést, mintha nagyobb, energiaigényesebb motorokat és vezérlőket használnának. 

A Rockwell Automation Kinetix VPC motorja integrált talpas szerelhetőséggel is rendelkezik, hogy alternatívát kínáljon a hagyományos peremes szerelés mellett. Ez előny lehet számos olyan alkalmazásnál, ahol inkább a talpas szerelés a célravezető. A szervomotorok jelenleg kizárólag a Kinetix 5700 szervovezérlővel való használatra készülnek, de a Rockwell Automation tervei szerint a jövőben megvizsgálja az egyéb vezérlőkkel való felhasználhatóságát is.

A Rockwell Automation Integrated Architecture platform részeként a Kinetix VPC szervomotor és a Kinetix 5700 szervovezérlő a Rockwell Software Studio 5000 fejlesztőkörnyezetében programozhatók. Ez az integrált tervezési filozófia segíti a gépek üzembe helyezésének felgyorsítását, és csökkenti a manuális hibák előfordulásának valószínűségét.

(forrás: Rockwell Automation/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés