hirdetés
hirdetés

Ipar 4.0

Digitális érzékelők biztosítják a szivattyúk megbízható állapotfelügyeletét

Tegye meg az első lépéseket az ipar 4.0 felé, és érjen el magasabb teljesítményt a higiénikus gyártósoroknál a vezeték nélküli állapotfelügyeleti megoldással.

hirdetés

Gondolt már arra, hogy a higiénikus folyamatokban is kihasználja a digitalizálás nyújtotta előnyöket? Soha nem volt a mostaninál alkalmasabb időpont a cselekvésre – az új Alfa Laval CM vezeték nélküli állapotfelügyelettel. A forgóberendezéseire szerelt digitális érzékelők nyomon követik a rezgéssel, a hőmérséklettel és a teljes üzemidővel kapcsolatos adatokat – azt a három paramétert, amelyeket a leggyakrabban használnak a hibák észleléséhez és diagnosztizálásához.

Hogyan működik

Az egyszerűen telepíthető és könnyen használható Alfa Laval CM állapotfelügyeleti megoldás alapjául a vezeték nélküli digitális érzékelők szolgálnak, amelyek biztonságosan továbbítják az adatokat a közeli okostelefonokra és okostabletekre. Az intuitív alkalmazás megkönnyíti a karbantartást vezető mérnökök számára a referenciaértékektől való eltérések beazonosítását, valamint a karbantartás megfelelő időpontjának meghatározását.

Intelligens előrejelző karbantartás

Az előrejelző karbantartás minimálisra csökkenti a nem tervezett leállásokat és maximalizálja az üzemi hatékonyságot, ezáltal csökkenti a beszerzési és üzemeltetési összköltséget – nemcsak a forgóberendezésekét, hanem a teljes higiénikus gyártósorét.

„A CM által biztosított teljesítményadatok és trendelemzések elősegítik a tudatos döntéshozatalt a karbantartás tekintetében” - nyilatkozta John Walker, az Alfa Laval szivattyú-portfólióért felelős igazgatója. „Ez pedig növeli az általános üzemi hatékonyságot.”

Előnyök
  • Biztosítja a berendezések maximális rendelkezésre állását és megbízhatóságát
  • Növeli az üzemi hatékonyságot
  • Védi az értékes berendezéseket
  • Növeli a munkavállalók biztonságát
  • Optimalizálja a karbantartási költségeket

Az állapotfelügyeleti megoldást első lépésként az Alfa Laval SX és SRU térfogatkiszorítású szivattyúkon történő használatra optimalizálták, és termékadaptációval más forgóberendezésekhez - például a különböző keverőberendezésekhez is alkalmazható.

Tegye meg az első lépéseket az ipar 4.0 felé, és érjen el magasabb teljesítményt a higiénikus gyártósoroknál a vezeték nélküli állapotfelügyeleti megoldással.

(forrás: Alfalaval)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés