hirdetés
hirdetés

Folyadékszállítás

Az adagolószivattyúk csúcsmodellje

Az evolúciót kutatók szerint a magasabb szintű intelligencia az öntudattal kezdődik. Ha ezt a kijelentést áttételesen a gépekre is kiterjesztjük, akkor elmondhatjuk, hogy a gamma/X jelenleg az adagolószivattyúk csúcsmodellje. Az új, elektromágnessel vezérelt, membrános ProMinent szivattyú bármikor képes önállóan mérni, és azután precízen beállítani pillanatnyi hatékonyságát, további szenzoros technológia igénybevétele nélkül. 

hirdetés

A ProMinent gamma/L modellje immár 15 éve tűnik ki megbízhatóságával a mágneses hajtású adagolószivattyúk között. Több millió alkalommal bizonyított, széles körben alkalmazzák világszerte. Mára azonban az elektronika legfrissebb vívmányai új lehetőségeket nyitottak a precíz irányítás és szabályozás terén. Ezt kihasználva a ProMinent mérnökei egy forradalmian új terméket kívántak létrehozni, és három év intenzív fejlesztői munkájának eredményeképpen az adagolási technológia szakértői bemutatják a gamma/L modell hivatalos utódját. A ProMinent az új gamma/X segítségével szeretné bizonyítani csúcsfejlesztői pozícióját a mágneses adagolószivattyúk területén.

Szabadalom – adaptív mágneses irányítás

A vállalat forradalmian új, mágneses irányítási technológiája járulékos szenzoros technológia nélkül is működik. Ez a berendezés kulcsfontosságú előnye, hiszen a szenzoros rendszerek hajlamosak a meghibásodásra. A gamma/X mágnesének modellalapú, adaptív vezérlési folyamatát a ProMinent a Kaiserslauterni Műszaki Egyetemmel szoros együttműködésben alkotta meg. Az együttműködés során olyan megoldást találtak, amelynek révén következtetni lehetett az adagoló pillanatnyi energiaigényéből a vezetékben található ellennyomás mértékére. Az adagoló kiszámítja, hogy mennyi energiára van szüksége az előre ütemhez, és ezt felhasználva meghatározza a vezetékben található nyomást, amelyet a kijelzőn is megjelenít, és ezután késedelem nélkül hozzáigazítja a teljesítményt a tényleges nyomáshoz. A ProMinent szerint ez a tulajdonság a „prediktív intelligencia”, amelyet más vállalat jelen pillanatban nem képes nyújtani. A vezérléstechnológiát három, konkrétan erre az adagolóra bejegyzett szabadalom védi.

Újra feltalálták a click-wheelt

A LED-es állapotkijelzők az előoldali panel tetején találhatók, mert így könnyen láthatók fentről és hátulról is. A nagyméretű és nagy felbontású kijelző szintén teljesen új, ahogy a felhasználói menüpontok és a mágneses adagolószivattyú egyszerűbb működtetését, programozását szolgáló, click-wheel rendszerű négy központi nyomógomb kialakítása is.

Vezeték nélküli irányítás a maximális kényelemért

Az új gamma/X egy új tulajdonsága még jobban megkönnyíti a felhasználók dolgát: egy alkalmazás segítségével az adagolószivattyú vezeték nélkül is vezérelhető lesz okostelefon vagy tablet segítségével. Az NFC-technológia lényegesen egyszerűsíti a felhasználók számára a gamma/X irányítását, különösen akkor, ha a szivattyú nehezen elérhető helyen van. A technológia akkor is hasznosnak bizonyul, ha a szivattyú cserére szorul. Lehetővé teszi a beállítások exportálását a szivattyú cseréje előtt, és az adatok importálását az új szivattyú telepítése után. Ez nagyobb megbízhatóságot nyújt a folyamat során, mivel az összes, akár húsznál is több paraméter helyesen másolódik át.

A legfontosabb adatok a nagyméretű és nagy felbontású kijelzőn jelennek meg (forrás: ProMinent)
A legfontosabb adatok a nagyméretű és nagy felbontású kijelzőn jelennek meg (forrás: ProMinent)

A biztonság, a megbízhatóság és a kényelem az új gamma/X modell legfőbb jellemzője. A szivattyú automatikusan felismeri, ha a mért mennyiség eltér a beállítástól, és hidraulikai hibák rontják a mérési folyamatot. Az automatikus légtelenítő mellett a berendezés integrált törésjelző biztonsági membránnal is rendelkezik.

Egy megoldás sok alkalmazásra

Az új gamma/X felhasználási lehetősége szerteágazó a szennyvízkezeléstől az uszodai és vízművi vízfertőtlenítésen keresztül a vegyipari alkalmazásokig. Az új szivattyú tökéletes megoldás minden olyan folyamat esetén, ahol kis mennyiséget kell adagolni folyamatosan, nagy pontossággal. A mágneses vezérlés megbízható eredményeket és kiváló termékminőséget nyújt, és garantálja a folyamat megbízhatóságát.

Az új gamma/X megfelel a legsokrétűbb töltési folyamatok által támasztott kihívásoknak. Ezekben az alkalmazásokban az ütemnek, valamint az adagolt mennyiségnek tökéletesen pontosnak kell lennie. A ProMinent olyan jövőbeni felhasználási lehetőségekre gondol, mint a tintapatronok és a szövegkiemelők, illetve a gyógyszeriparban a gélkapszulák töltése, valamint természetesen valamennyi, az italtöltő berendezések fertőtlenítésére szolgáló alkalmazásra.

(forrás: ProMinent/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés