hirdetés
hirdetés

Zöld standup: Egyetemi turnéra indult a Schneider Electric

Még a Litkai Gergely, Janklovics Péter és Szabó Balázs Máté alkotta trió műsora is bezöldült a „Plan(t) Your Future” névre hallgató karrierrendezvény záróestjén. A 2021-ben a világ legfenntarthatóbb vállalata címet elnyerő Schneider Electric négy fővárosi egyetemen engedett bepillantást abba, hogy hogyan működik a legmodernebb technológiákkal dolgozó, hazánkban 2000 főt foglalkoztató vállalat. A cég szakértői a Go Schneider Fenntarthatósági Hét keretében mutatták be, hogyan segítik megoldásaik a fenntarthatósági törekvéseket. A programban olyan témák szerepeltek, mint az energiagazdálkodás és a microgrid rendszerek, az épületautomatizálásban rejlő lehetőségek, de szóba került a szén-dioxid-kvóta kereskedelem is. Az eseménysorozaton több mint háromszáz diák vett részt.

hirdetés

Litkai Gergely. Forrás: Schneider Electric
Litkai Gergely. Forrás: Schneider Electric

A Schneider Electric szakemberei az Óbudai Egyetemen, a Corvinus Egyetemen, a Budapesti Gazdasági Egyetemen és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartottak előadásokat. A programra a fenntarthatóság iránt érdeklődő, a jövőjüket az ehhez kapcsolódó területeken, például az energiaiparban elképzelő hallgatókat várták elsősorban. 

„2021-ben a Corporate Knights nevű szervezet a világ legfenntarthatóbban működő vállalatának választotta a Schneider Electric-et. Számunkra a fenntarthatóság már 15 éve a hétköznapok része, ennek jegyében fejlesztjük új termékeinket és szolgáltatásainkat. Ezért is vártuk, hogy bemutathassuk a hazai egyetemistáknak is, hogy milyen az élet a Schneidernél, milyen projekteken dolgozunk és hogyan tudjuk támogatni a klímavédelmi törekvéseket különböző megoldásainkkal. Munkatársaink rengeteg kérdést kaptak a fiataloktól, ami azt mutatja, hogy érdekli őket a téma és a cégünkre is kíváncsiak” - mondta el Ivanov Katalin, a Schneider Electric HR igazgatója.

Forrás: Schneider Electric
Forrás: Schneider Electric

Az eseménysorozat záróestje kapcsán Veres Zsolt, a Schneider Electric Zrt. vezérigazgatója így nyilatkozott: „Több szempontból is rendhagyó volt ez az esemény, hiszen főleg ügyfeleinknek, partnereinknek szervezünk programokat, most viszont egyetemistákat hívtunk meg, hogy jobban megismerjenek minket, hogy elmondjuk, mi mit gondolunk a fenntarthatóságról. A másik különlegessége a szervezés, ezúttal ugyanis nem kipróbált szakembereink, hanem fiatal, tehetséges schneideresek kaptak lehetőséget, hogy egy új területen próbálják ki magukat. Nagy élmény volt látni, ahogy az elmúlt hónapokban ez a lelkes csapat összerakta mindezt. Örülök, hogy ilyen sokan eljöttek az egyetemi programjainkra és a záróestre is, hogy megismerjenek minket, és a fenntarthatóságot szolgáló élenjáró megoldásainkat.”

Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója. Forrás: Schneider Electric
Veres Zsolt, a Schneider Electric vezérigazgatója. Forrás: Schneider Electric

 

(forrás: Schneider Electric)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés