hirdetés
hirdetés

Múzeumok Éjszakája

Szeretnek-e a robotok múzeumba járni?

Erre az izgalmas kérdésre igen könnyen megkaphatják a választ a látogatók a Múzeumok Éjszakáján a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárában.

hirdetés

Június 20-án a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Műszaki Tanulmánytárába látogatnak a robotok, köztük a Műegyetem Irányítástechnika és Informatika Tanszékének gondolkodó, problémamegoldó robotja, a legendás 1961-es Szegedi Robotember és még sok-sok kisebb-nagyobb társuk.

Az egész napos programban lesz még játékrobot-kamarakiállítás, „robotsimogató” és robotkereső verseny, amelynek keretében a moziból és televízióból ismert híres robotokat kell megkeresni a múzeum kiállításaiban. A legkisebbeket ingyenes arcfestés, kreatív robottervező műhely és múzeumpedagógiai foglalkozás várja, a felnőttek számára pedig az 1957-ből származó, gyönyörűen felújított televíziós közvetítőkocsival, folyamatos kvízjátékkal, izgalmas előadásokkal, rendhagyó tárlatvezetésekkel, valamint a kihagyhatatlan sörsátorral és fúvószenekari koncerttel készülnek.

A rendezvényen részt vesz a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum gyermekbarát jegesmedvéje is.

A Műszaki Tanulmánytár június 20-án 10.00-től éjfélig várja a látogatókat a budapesti Prielle Kornélia utca 10. szám alatt. A részletes program itt tekinthető meg.

(forrás: MMKM)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés