hirdetés
hirdetés

Cikkünket folyamatosan frissítjük

Szakvásárok, konferenciák maradnak el a koronavírus miatt

Cikkünket folyamatosan frissítjük – Több jelentős nemzetközi konferenciával kapcsolatban is bejelentették, hogy elhalasztják azokat a Covid-19 járványhelyzetre való tekintettel. 

hirdetés

A közeljövőben, Németországban megrendezni tervezett nagyobb konferenciákat, szakvásárokat elhalasztják a koronavírus járvány fékezése érdekében. Ezzel követik a szövetségi kormány krízisstábjának azon ajánlását, amit a Robert-Koch-Institut által meghatározott, nagyszabású tömegrendezvényeket érintő rizikófaktor figyelembevételével fogalmazott meg.

"Ezt az ajánlást figyelembe véve, valamint a fertőzöttek számának egyidejű, Európára is kiterjedő, nagymértékű növekedésére tekintettel, a Messe Düsseldorf számára egyértelmű volt a helyzet újraértékelése. A kialakult helyzetet bonyolítja a szakvásár kiállítóinak és látogatóinak elbizonytalanodása a részvételt illetően, valamint – elsősorban a külföldi partnereinket érintő – utazási komplikációk felmerülése is" – írják a wire/Tube 2020 szakvásár elhalasztásáról tájékoztató közleményben. A huzal- és csőipari vásárt március 30. és április 3. között rendezték volna meg. A Messe Düsseldorf GmbH a wire/Tube 2020 szakvásár megrendezését egy későbbi időpontra halasztja el. Valamennyi érintett partnerrel történő egyeztetést követően, rövid időn belül sor fog kerülni egy későbbi, a tervezés biztonságát garantáló, alternatív vásári időpont meghatározására. 

Frissítés: A düsseldorfi wire és Tube szakvásárok új időpontja: 2020. december 7-11. 

Kilátás a Messe Düsseldorf adminisztrációs épületéből a kiállítási központra.
Kilátás a Messe Düsseldorf adminisztrációs épületéből a kiállítási központra.

Hasonló a kommunikáció a METAV 2020, a nemzetközi fémmegmunkáló technológiákat bemutató kiállítással kapcsolatban, amelyet Düsseldorfban terveztek megrendezni március 10. és 13. között. Dr. Wilfried Schäfer, a METAV-ot rendező VDW (Német Szerszámgépgyártók Egyesülete) ügyvezető igazgatója azt mondta: "a METAV elhalasztását meghozó döntés nem volt könnyű, a koronavírus vagy a Covid-19 az elmúlt napokban rendkívül dinamikus elterjedést mutatott. Az olaszországi fertőzöttek magas száma és gyors terjedése Észak-Rajna-Vesztfáliában, a METAV közvetlen közelében aggodalommal töltötte el a kiállítók körét, és néhány nagyobb kiállító lemondta a részvételét a METAV-on."

Tekintettel a koronavírus Európában való megjelenésére, a Messe Frankfurt szervezői úgy döntöttek, hogy elhalasztják a Light + Building kiállítást, amely 2020. március 8. és 13. között került volna megrendezésre. Németország után a legtöbb kiállító és látogató Kínából és Olaszországból érkezik a szakvásárra, ezért a vendégek többlépcsős egészségügyi ellenőrzését kérték a hatóságok, amelynek végrehajtása rendkívül kihívást jelentene. Ezen kívül egyre több utazáskorlátozást vezetnek be, ami megnehezíti a látogatók és a kiállítók részvételét a vásáron, ezért a szakmai szervezetekkel és hatóságokkal egyetértve a halasztás mellett döntöttek a szervezők.

Nemcsak a német, de a svájci tömegrendezvényekkel kapcsolatosan is hasonló döntés született. Ahogy már megírtunk a közelmúltban, a Genfi Autószalon is elmarad idén, ugyanis a svájci Szövetségi Tanács 2020. február 28-án meghozta a döntést, a tervezetten 2020. március 5-15. között zajló genfi autószalon megrendezését mellőzik, ahogyan az összes többi, ezer főnél nagyobbra tervezett rendezvényt is Svájcban. Az eseményre már megvásárolt jegyeket visszatérítik a szervezők. 

METAV 2019
METAV 2019

Frissítés: A németországi Karlsruheban, április 21-24. között tervezték megtartani a 8. Paint Expót, ami a koronavírussal kapcsolatos jelenlegi fejlemények miatt szintén elmarad. Az ipari bevonattechnológiával foglalkozó nemzetközi vásárt egy későbbi időpontban, még 2020-ban megrendezik. A FairFair GmbH, a PaintExpo szervezője úgy nyilatkozott, hogy kiemelt prioritása van a kiállítók, látogatók és alkalmazottak biztonságának és egészségének, ezért a kiállítók tanácsadó testületével és a Messe Karlsruhe-val közösen újraértékelték a helyzetet és elhalasztják a vásárt. A szervező a lehető leghamarabb bejelenti az ipari bevonattechnológiával foglalkozó nemzetközi vásár új időpontját. 

A Sars-CoV-2 koronavírus járványra való tekintettel számos kiállító cég jelezte, hogy nem tud részt venni az eredetileg 2020. március 17-20 közé tervezett AMPER szakkiállításon. A fejlemények előre nem jelezhetősége miatt a Terinvest, spol. s r.o. úgy döntött, hogy a szakvásárt legközelebb az előre eltervezett 2021. márciusi időpontban rendezik majd meg, amelynek a szervezése már kezdetét is vette.

Trapp Henci
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés