hirdetés
hirdetés

Esemény

Roadshow a 3D-nyomtatás újdonságairól

Öt állomásos roadshow-ra indul a 3D Akadémia, az egynapos alapképzések célja, hogy a 3D-nyomtatás és -szkennelés technológiák iránt érdeklődő szakemberek közelebb kerüljenek az additív gyártástechnológiák legújabb vívmányaihoz.

hirdetés

A 3D-nyomtatás 2016-ban különösen három területen ért el komoly eredményeket: bioprinting, ipari alkalmazások és oktatás, 2017-et pedig a fémnyomtatás éveként harangozták be. Noha az állítás vitatható, a technológia látványosan gyors fejlődése és a hozzá kapcsolódó alkalmazások számának megugrása kétségtelen tény. Mivel az additív gyártási módszerek ismerete ezzel párhuzamosan a legkülönbözőbb szakmákban válik hasznos tudássá, ezért egyre több ország, nemzetközi szervezet és cég ismeri fel a technológia oktatási potenciálját is, és vezetik be az iskolákban.

A 3D-technológia dinamikus fejlődését szemlélteti, hogy csak az utóbbi napokban két egymástól független új fémnyomtatási eljárást jelentettek be. Mindkettő megváltoztathatja a technológiát és ezzel jelentős változásokat hozhat az ipar és az egészségügy számára. A következő öt évben a teljes iparág is megváltozik, tovább csökken a ráolvasztásos eljárással működő gépek ára és egyre több egyéni felhasználó szerez be magának 3D-printert. Ezzel párhuzamosan a szoftverek is átalakulnak: a professzionális mérnöki tervezőprogramok, mint a Solidworks vagy az AutoCAD, sorra építenek be 3D-nyomtatást támogató funkciókat, emellett pedig több vállalkozás fejleszt egyszerű, online elérhető és szaktudás nélkül is könnyen kezelhető 3D-modellező megoldásokat.

3D-modellezés közben (forrás: freedee.blog.hu)
3D-modellezés közben (forrás: freedee.blog.hu)

Az additív gyártási elv, az egyre szerteágazóbb technológiák, felhasználási területek és a bővülő alapanyagkínálat folyamatosan értékesebbé teszik a területet átfogóan ismerő szakértelmet, amely segítségével adott feladatnak megfelelően tudnak a mérnök szakemberek választani a különböző 3D-nyomtatási megoldások közül.

A budapesti bázisú 3D Akadémia éppen ezért Sopronban, Debrecenben, Szegeden és Pécsen is egynapos képzéseket szervez, amelyeken minden mérnök szakember, technológus és termékfejlesztő biztos alaptudást és gyakorlatot is szerezhet az innovatív eszközökkel.

A 3D Akadémia országszerte

A roadshowt az alábbi időpontokban szervezik meg: 

  • 2017. április 05. Budapest
  • 2017. április 10. Sopron
  • 2017. április 19. Debrecen
  • 2017. április 26. Szeged
  • 2017. április 27. Pécs

A tréningeket Szabó Péter, a 3D Akadémia vezetője, a FreeDee CTO-ja tartja. Az elérhető additív gyártástechnológiákat és a jellemző felhasználási területeiket nemcsak prezentáció formájában, hanem kézzel fogható tárgyak és természetesen 3D-nyomtatók segítségével is bemutatják. A non-kontakt 3D-szkennelés szakterületét is mélyrehatóan megismerhetik a résztvevők. A digitalizált tárgyak adják az alapot a napot záró 3D-modellezés modulhoz, amely során mindenki megtanulhatja, hogyan lehet kiszűrni olyan hibákat, amelyek megakadályozhatnák a 3D-nyomtatás sikerességét. A képzés azontúl, hogy a 3D-nyomtatás és 3D-szkennelés technológiáira fókuszál, a széleskörű alkalmazási példákon keresztül más gyártástechnológiák, például a fröccsöntés, forgácsolás, fémöntés, ​vákuumöntészet​ és az implantátumok területére is kitérőket enged. 

(forrás: Freedee/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés