hirdetés
hirdetés

Esemény

Pályázat kiterjesztett valósággal kapcsolatos projektekre

Az AC-DC (Augmented City, Digital City) egy olyan nemzetközi kezdeményezés, amelynek célja, hogy a nagyközönség bevonásával művészeti megoldásokat és technológiai fejlesztéseket támogasson a kiterjesztett valóság és a városi tér keresztmetszetében.

hirdetés

A Kitchen Budapest (Kibu) a projekt magyar partnereként olyan kreatív alkotókat (művészeket, mérnököket, programozókat dizájnereket stb.) és csapatokat keres, akik érdeklődnek a kiterjesztett valóság világa iránt, és az ötletüket szeretnék a szervező szakmai és infrastruktúrális segítségével egy három hónapos program keretében megvalósítani és bemutatni. Célja, hogy a támogatott alkotók – projektjeiken keresztül – a saját megközelítésükben dolgozzák fel a digitálisan közvetített, illetve kiterjesztett valóság témájának különféle aspektusait a városi térre fókuszálva. Az ötletek az elméletitől az egészen gyakorlatias megoldásokig terjedhetnek: a művészeti koncepcióktól a funkcionáló prototípusokig, a kreatív ötletek vizualizációjától az AR mobilapplikáció-fejlesztésekig mindenféle leleményes elképzelést várnak. Külön értékelik azokat a jelentkezőket, akiknek az ötlete társadalmi interakción és együttműködésen alapul.

Mit kínálnak?

  • Infrastruktúra: szükséges felszerelés és megfelelő körülmények biztosítása a projekt megvalósításához.
  • Nyilvánosság: számtalan bemutatkozási lehetőség és végső kollektív kiállítás.
  • Szakmai tanácsadás: folyamatos visszacsatolás a projekre a Kubutól, illetve különböző workshopokon a téma egyéb szakembereitől.
  • Networking lehetőség: a kiegészítő programok során a kiterjesztett és virtuális valóság világának különböző aspektusaival és szakértőivel lehet megismerkedni.
  • Külföldi tanulmányút: a nyertes művész/csapat egy rövid szakmai út keretében találkozhat a prágai CIANT rezidens művészeivel és releváns projektjeivel.

A három hónap pályázati idő alatt a pályázóknak lehetősége lesz arra, hogy dolgozzanak az ötletükön, és felkészüljenek a projekt bemutatására. Jelentkezési határidő: 2016. március 20. Támogató az Európai Unió Creative Europe programja, koordinátor a Takomat (De), partnerek a CIANT (International Centre for Art and New Technologies) (Cz) és az X-OP (Sl).

A pályázatra itt lehet jelentkezni.

(forrás: Kibu/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés