hirdetés
hirdetés

Jubilál a verseny – november 15-ig lehet jelentkezni!

Ötödik alkalommal vihetik el hazai üzemek az Év Gyára címet

Idén ötödszörre nyújthatják be pályázataikat a magyarországi gyártó üzemmel rendelkező vállalatok az Év Gyára versenyre, a részvétellel nem csak szakmai elismerést, de a jövő munkavállalóinak figyelmét is elnyerhetik a pályázók. 

hirdetés

2019-ben - több rangos szakmai szervezettel együttműködve - ötödik alkalommal hirdeti meg a GyártásTrend technológiai magazin és kiadója, a PPH Media az Év Gyára versenyt.
A versenyre mostantól folyamatosan lehet nevezni, a pályázati anyagaikat november 15-ig nyújthatják be kilenc kategóriában a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok. A verseny célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja az év gyártó vállalatát, és a meghirdetett kategóriák győzteseit. Az összetett, Év Gyára díjat külön ítélik oda a 3 milliárd forint alatti, a 3 és 10 milliárd forint közötti, és a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek legjobbjának.

A 2018-es megmérettetésen a Continental Automotive Hungary Kft., immár másodszor a Simon István Műanyagfeldolgozó valamint az EMIKA Zrt. nyerte el az Év Gyára összetett díjakat a különböző árbevételű kategóriákban, de Videoton több gyáregysége, a Duna-Dráva Cement és az STI Petőfi Nyomda is a kategórianyertesek között volt. Ahogyan a korábbi évek díjazottaiból is látszik, bármilyen iparágból érdemes jelentkezni, az adatokra épülő pályázati rendszer lehetővé teszi a különböző területen gyártó tevékenységet végző cégek összehasonlítását.

A kétfordulós, összesen hat hónapot felölelő megmérettetésre a tapasztalatok szerint a gyártó vállalatok nem csak azért jelentkeznek, mert így visszajelzést kaphatnak az iparágon belüli és a gyártó szektor egészében betöltött pozíciójukról, de többek között employer branding eszközként is alkalmazhatják a címet, amely a mai kiélezett munkaerő-piaci helyzetben nagy előnyt jelent számukra.

A 2019-es versenyre is kilenc, köztük legjobb menedzsmentfolyamatok, termelés, energiahatékonyság és ipar 4.0 kategóriákban nevezhetnek a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok, az Év Gyára díjat pedig az a gyártóegység nyerheti, amely több kategóriában pályázott, és legalább egyben az első helyen végzett.

A kétfordulós verseny első szakaszában a pályázati adatlapok kiértékelését a verseny szakmai partnere, a Process Solutions Group (PS) csapata végzi. Ezt követően a második körben a PS szakértő csapata helyszíni validálást végez, végigjárja a shortlistre került cégeket, hogy a kérdőíven szereplő információkat személyes dokumentációval is megerősítse.

Ezen eredményeket aztán az ipari szektorban elismert szakemberekből álló zsűri előtt prezentálják. A végső döntés a szakmai grémiummal történő egyeztetést követően születik meg, az eredményhirdetés pedig egy tavaszi gálavacsora keretében zajlik.

Nevezni folyamatosan lehet az Év Gyára weboldalon, a pályázatok beadásának határideje: 2019. november 15.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés