hirdetés
hirdetés

Műanyag- és gumiipar

Növekvő magyar részvétel a K-Düsseldorf szakvásáron

A hároméves ciklusban tartott rendezvény idén is teljes mértékben ki fogja használni a Düsseldorfi Vásárváros 19 kiállítási csarnokának – már jó ideje lefoglalt – alapterületét.

hirdetés

A telt ház ez év október 19–26. között is megközelítően a három évvel ezelőtti, megelőző K-Messe kiállítói számát fogja hozni. Akkor a műanyag- és gumiipar világszerte legjelentősebb szakvásárán 3220 kiállító volt jelen, közülük közel 2300 Európából, a második legnagyobb kiállítói létszámot pedig Ázsia jelentette több mint 760 résztvevővel. A K-Messe nyitvatartásának teljes egy hetében pedig mintegy 218 ezer szakmai látogató, 59 százalékban Németországon kívülről kívánt megismerkedni a legfrissebb technológiai eredményekkel. A fő kínálati csoportok idén változatlanul a gépek és berendezések, az alap- és segédanyagok, a félgyártmányok, a műszaki alkatrészek és a szálerősítésű műanyag termékek, valamint a szolgáltatások lesznek.

Idén újra nagy sikerre számíthat a K-Messe (forrás: Messe Düsseldorf)
Idén újra nagy sikerre számíthat a K-Messe (forrás: Messe Düsseldorf)

A kiállítással párhuzamosan tartott kísérőrendezvények körül kiemelkedik a Plastics shape the future elnevezésű bemutató, amely a műanyagok meghatározó szerepét hivatott szemléltetni a mindennapokban – mégpedig funkcionális, esztétikai és fenntarthatósági szempontból egyaránt. Emellett Science Campus néven a kutatás és az oktatás közös fórumát rendezik meg, a 3D fab+print rendezvény pedig napjaink egyik sikertémájának, a 3D-s nyomtatásnak szentel kiemelt figyelmet.

Az előző rendezvénnyel összehasonlítva jelentős növekedés lesz a magyar megjelenések számában és méretében (és az is remélhető, hogy a 2013-as 2000 körüli magyar látogatói számot is felülmúlja majd az idei K-Messe). A Magyar Műanyagipari Szövetség által szervezett és központi támogatást élvező közösségi standon hat hazai kiállító mutatja majd be legújabb innovációit, ezenfelül pedig nyolc vállalat képviselteti magát egyéni standdal a K 2016-on.

(forrás: Messe Düsseldorf/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés