hirdetés
hirdetés

E-közlekedés

Nemzetközi szintre lép a Magyar Elektromobilitás Nap

Szeptember 17-én másodszor kerül megrendezésre a tavaly nagy érdeklődésre számot tartott Magyar Elektromobilitás Napja rendezvénysorozat.

hirdetés

Az idén szakmai konferenciával bővülő eseménynek különös aktualitást ad, hogy a kormány június végén elfogadta a Jedlik Ányos-tervet, amelynek jogszabály-alkotási munkálataira ebben az időszakban kerül sor. Az Emobilty Solutions Kft. által, illetve a Magyar Elektromobilitás Szövetség és a Hegyvidéki Önkormányzat közreműködésével szervezett konferencián a témában elkötelezett neves hazai képviselők mellett nemzetközi meghívottak is tiszteletüket teszik.

Az Európai Mobilitási Hét keretében másodszor kerül megrendezésre a Magyar Elektromobilitás Napja, a tavalyi eseményhez hasonlóan ismét szeptember 17-én, a Larus Rendezvényközpontban. A rendezvényen szakmai kerekasztal-beszélgetésein részt vesznek az emobilitás iránt elkötelezett neves magyarországi köztisztviselők, egyben az esemény védnökei, úgymint Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Glattfelder Béla gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és az esemény házigazdája, Pokorni Zoltán, Budapest Hegyvidék XII. kerület polgármestere. Mellettük idén már a szektor nemzetközi képviselői is a meghívottak között szerepelnek, többek között Daniela Rosca, az Európai Bizottság Tiszta Közlekedés és Fenntartható Városi Mobilitás szakterületének vezetője, Bert Witkamp, az Európai Elektromobilitás Szövetség (AVERE) főtitkára, Nyugat- és Észak-Európa országainak elektromobilitás-szakértői, illetve a kelet- és dél-európai elektromobilitási szövetségek vezetői.

A konferencián a meghívott államigazgatási és iparági szereplők interaktív beszélgetések keretében betekintést kaphatnak más piacokon zajló szabályozási folyamatokba és a megvalósult nemzetközi mintaprojektek tapasztalataiba, válaszokat kaphatnak a számukra fontos szakmai kérdésekre, amelyeket felhasználva kialakíthatják a hazai gyakorlatot, illetve megvalósíthatják üzleti vagy innovációs elképzeléseiket. A konferencia emellett kiváló lehetőséget jelent a nemzetközi kapcsolatrendszer bővítésére.

(forrás: Magyar Elektromobilitás Szövetség)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés