hirdetés
hirdetés

Workshop

Naprakészen a méréstechnikában

Egy jól megrendezett workshopon részt venni több szempontból is megtérülő befektetés. Az időért cserébe naprakész tudást, a legújabb technológiák ismeretét és kapcsolatépítési lehetőséget nyújt. A Werth Magyarország hagyományos őszi workshopja, a 3D-s koordináta-méréstechnika ilyen rendezvény, amelyet idén október 1-jén és 2-án rendeznek meg a Nádas pihenőparkban, négy gyártó csúcskészülékeivel és szoftvereivel, gyakorlati bemutatókkal és előadásokkal fűszerezve.

hirdetés

A korszerű méréstechnikai eszközök az anyagvizsgálattól a sorozatgyártásban megkívánt minőségellenőrzésig elengedhetetlen részei a gyártó- és feldolgozóipar értékláncának. A Werth Magyarország Kft. hagyományos szakmai napjain a méréstechnika hazai szakértőin kívül idén is nemzetközi szaktekintélyek előadásain keresztül ismerhetik meg a résztvevők a versenyképességünket meghatározó méréstechnikai innovációkat és trendeket.

Magyarországon a feldolgozóipar töretlen növekedést mutatott az utóbbi években. A magyar ipar teljesítménye azonban 2018 vége óta hektikussá vált – minden hónap statisztikája azon múlik, hogy épp mi történik az autóiparban. Rövid távon a forint gyengülése segítheti az exportot, de érdemes szembenézni azzal a ténnyel, hogy mérsékelt marad az ipari növekedés dinamikája. Az aranykor végére tudatosan készülő beszállítók tisztában vannak azzal, hogy versenyképességük fenntartásának kulcsa az automatizáció és digitalizáció. A beszállítói szerződésekben egyre hangsúlyosabb a költségnyomás, és mind szigorúbbak a minőségi elvárások. Mindkét trend a hatékonyság növelése és a korszerű gyártástechnológia meghonosítása irányába hajtja a cégvezetőket. Kevés azonban, ha ismerjük az előttünk álló utat. Egy friss felmérés adatai szerint a magyar kis- és közepes vállalatok mindössze 13 százaléka számít digitálisan fejlettnek és a kkv-k alig több mint egy százaléka tartozik a nagyon fejlett cégek csoportjába.

Creaform Go!SCAN SPARK 3D - a Creaform leggyorsabb hordozható 3D szkennere
Creaform Go!SCAN SPARK 3D - a Creaform leggyorsabb hordozható 3D szkennere

Döntés előkészítés? Szakmai ismeretek frissítése? Workshop!

A 3D-s koordináta-méréstechnikával foglalkozó szakemberek számára nem kérdés, hogy miért érdemes részt venni egy színvonalas workshopon. A motivációk lehetnek különbözőek: naprakésznek lenni a méréstechnikában, hiteles mérésekkel új partnereket bevonzani, a selejtet csökkenteni, a bejövő árut ellenőrizni. Tervezett beruházás előtt tájékozódni. Nekik szól a Werth Magyarország hagyományos őszi workshopja idén október 1-jén és 2-án, a Nádas pihenőparkban, gyakorlati bemutatókkal és előadásokkal.

Mérni, de hogyan?

Egy korszerű méréstechnikai rendszer bevezetése megoldást jelenthet mind a költség-, mind a minőségoldalról érkező elvárások teljesítésére. Nemcsak technológiai ugrást jelent, hanem a beszállítói láncban is átpozícionálhatja a vállalkozást. A méréstechnika azonban folyamatosan fejlődik, hogy lépést tartson és hatékonyan támogassa a világ gyártóipari technológiáit. A legújabb fejlesztések az általános közmegegyezés szerint a szakmai rendezvényen ismerhetők meg a legrövidebb és leghatékonyabb módon. A Werth Magyarország Kft. immár nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő, méréstechnikai projektekkel és gyakorlati bemutatókkal kísért – ráadásul ingyenes – két napos szakmai workshopja kihagyhatatlan esély mindazon gyártócégek számára, amelyek meg akarják tudni, miként hasznosíthatók a korszerű méréstechnikai eljárások saját, valós termelési környezetükben.

A workshop fókuszpontjában idén is a két éllovas gyártó, a Werth és a Creaform újdonságai állnak majd, de természetesen az Aberlink egy gyártásközi mérőkészüléke és a Metrologic mérőszoftvere is szerepet kap. A szakmai napokon bemutatásra kerülő termékek:

TomoScope XS CT koordináta-mérőgép

A kompakt kialakításnak köszönhetően rendkívül alacsony helyigényű TomoScope XS koordinátamérő géppel számítógépes tomográfiával készíthetők 3D-s mérések. A nagy felbontású transzmissziós mikrofókuszos röntgenforrás és az OnTheFly technológia gyors mérések végrehajtását teszi lehetővé, a mérési bizonytalanság minimalizálását pedig a rendkívül pontos légcsapágy-forgótengely is elősegíti. Az alacsony önsúly révén a műanyag, fém vagy többelemes alkatrészek méréséhez egyaránt használható gép szinte bárhová telepíthető. A koordináta mérőgép többek között műanyag, fém és többelemes alkatrészek bevizsgálására használható, így jellemzően a gépjármű-, az orvosi-, a repülőgép- és a műanyagiparban, az öntészetben, valamint az elektronikában kerül alkalmazásra.

ScopeCheck S multiszenzoros koordináta-mérőgép

A rugalmas multiszenzoros koordináta-méréstechnika egyre szélesebb körben használatos, mert az egymáshoz kalibrált optikai és tapintós szenzorok kombinációja kiválóan alkalmazható a komplex munkadarabok átvételi vizsgálatához és gyártásfelügyeletéhez. A ScopeCheck S 3D CNC multiszenzoros koordinátamérő gép új teljesítményszintre emeli a gyártási környezetekben végzett méréseket. A 3D CNC multiszenzoros koordináta-mérőgép (KMG) gyártási környezetekbe és mérőszobában egyaránt elhelyezhető. A mérőgép műanyag csatlakozók és csatlakozóházak, stancolt/hajlított alkatrészek és elektronikus kapcsolások méréséhez éppúgy alkalmazható, mint óraalkatrészek vizsgálatához. Jellemzően az autóiparban, az egészségügyben, a repülőgép- és műanyagiparban, az öntödeiparban, valamint az elektronikában kerül felhasználásra.

Valódi hordozhatóság és pontosság a 3D szkennelésben

A HandySCAN 3D sorozat évek óta a bevált és megbízható 3D-szkennerek etalonjának számít. A széria idén debütált harmadik generációját a HandySCAN BLACK Elite képviseli, amely 15 évnyi fejlesztői munkát testesíti meg. Amiben még jobbá vált: nagyteljesítményű optikával kiemelkedő szkennelési minőséget biztosít, a nehezen elérhető területeket kiegészítő vonallézerrel éri el, ISO 17025, valamint VDI/VDE 2634 szabvány 3. része szerinti pontosságú, a leggyorsabb mérésekhez 11 lézerszálkeresztet használ, mérési sebessége 1,3 millió pont/mp.

A tervezőmérnökök, illetve a gyártással és mérésekkel foglalkozó szakemberek elvárásai alapján optimalizált szkenner biztosítja fizikai objektumok hatékony és pontos 3D-s mérését, bárhol. Pontosságát, nagy felbontású és megismételhető mérési eredményeit nem befolyásolja sem a környezet, sem a mozgó alkatrészek, sem a felhasználói szaktudást, egyszóval bármilyen környezeti körülmények között megbízhatóan használható. A felhasználóbarát kezelőfelület és az ergonomikus kialakítás révén a HandySCAN BLACK tanulási görbéje rendkívül meredek. Ideális eszköz a minőségbiztosítási és termékfejlesztési alkalmazások számára.

A Creaform leggyorsabb hordozható 3D-szkennere

A Creaform világelső a hordozható és automatizált 3D-s koordinátamérési megoldásokban, új mérőgépe a harmadik generációs, szabadalmi oltalom alatt álló, professzionális szintű Go!SCAN SPARK.
A fehérfényű Go!SCAN SPARK 3D segítségével már a termékfejlesztési fázistól hatékonyan mérhetők a komplex geometriák, így már első próbálkozásra tökéletes alkatrészek gyárthatók le. A Go!SCAN SPARK 3D előkészítés nélkül képes bármilyen tárgy pontos szkennelésére, és valós idejű mesh megjelenítéssel azonnali eredményeket biztosít a szkennelés során. A Go!SCAN SPARK a gyorsabb működés érdekében négy beépített kamerával, ergonomikus dizájnnal lehetővé teszi különféle felületek és textúrák mérését és digitalizálását. Ez elsődlegesen termékfejlesztők számára tervezett eszköz, amely a leghatékonyabb fizikai tárgyak 3D-szkennelésében – bárhol.

Metrolog X4 szoftver
Metrolog X4 szoftver

A Metrolog X4 a mérőszoftverek Googleje

A koordináta méréstechnikában a mérőgép mellett a szoftver is fontos szerepet játszik.
A Metrolog X4 az a metrológiai iparban, mint a Google az internetes böngészésben.
A fejlesztők megértették, hogy a felhasználók olyan szoftvert akarnak, amely minden alkalmazásban használható, minden mérőkészülékkel működik, egyszerűen, értelmezhető formátumban ad eredményeket és fennakadás nélkül működik. A legfrissebb Metrolog X4 szoftver, amely 30 év fejlesztését és tapasztalatát jeleníti meg, ilyen.

A Metrolog X4 az egyetlen szoftver, amely közvetlenül képes csatlakozni CNC koordináta mérőgéphez, hordozható mérőkészülékhez, lézeres trackerhez, szkennelő rendszerhez vagy ipari robotcellához, függetlenül a mérő berendezések típusától és gyártási évétől. A többi szoftvernél szükség van bizonyos csatlakozási követelményre, hardver-konfigurációra vagy frissítésre, de a legtöbb esetben ez egyszerűen nem lehetséges. Ma, egy új gép árának töredékéért lehetőség van újraéleszteni szinte bármilyen gyártmányú és típusú koordináta mérőgépet a legfrissebb szoftverrel, GD&T és CAD funkciókkal, mivel a Metrolog X4 hardveres átalakítás nélkül csatlakoztatható egy koordináta mérőgép CNC-vezérléséhez (pl. egy I++kontrollerhez).

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Bővebb infomáció és regisztráció: ezen a webcímen. 

(forrás: Werth Magyarország)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés