hirdetés
hirdetés

Pályázat

Mit nyomtassunk 3D-ben?

Mit érdemes 3D-ben kinyomtatni, milyen lehetőségeket rejt magában a 3D-s nyomtatás? A What-to-print-in-3D nemzetközi pályázat ezekre a kérdésekre keresi a választ. A legjobb alkotások részt vesznek a 2015-ös Budapest 3D Printing Daysen.

hirdetés

A Design Terminál harmadszor rendezi meg a 3D-s nyomtatás technológiáit felvonultató rendezvénysorozatát, a Budapest 3D Printing Dayst, amelynek részeként idén újra nyilvános pályázatot hirdet What-to-print-in-3D címmel a Varinex Zrt-vel együttműködve. A szervezők 2015. március 30-ig várják azokat a 3D-s nyomtatási technológiára épülő műalkotásokat, amelyek ipari vagy akár otthoni 3D-s nyomtatóval is kinyomtathatók. A bírálóbizottság azokat a 3D-s terveket preferálja, amelyeket lehetőleg csak rétegről rétegre építkező 3D-s nyomtatóval lehet előállítani. Szempont lesz az újszerűség, az eredetiség és a formai megoldás érvényesülése. Az idei évtől a magyarok mellett külföldi pályázóknak is lehetősége nyílik a versenyen elindulni. Természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli gazdasági társaság egyaránt pályázhat.

A tavalyi díjnyertes kollekció egy darabja (fotó: Varinex)
A tavalyi díjnyertes kollekció egy darabja (fotó: Varinex)

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályaművek többek között 3D-s nyomtatót, tableteket, nagy értékű 3D-s nyomtatási lehetőségeket, valamint pénzjutalmat nyernek, az első helyezett megkapja a legkiemelkedőbb tervnek járó White Cube díjat is. A zsűri mellett a beérkező pályaművek véleményezésére a nagyközönség is lehetőséget kap. A maximum húsz legjobbnak ítélt pályaművet – köztük a három legtöbb közönségszavazatot elért tervet is – a Varinex és stratégiai partnerei kinyomtatják, és az alkotásokat a Design Terminál a Budapest 3D Printing Days rendezvényen 2015. május 14–16. között kiállítja a budapesti Akvárium klubban.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés