hirdetés
hirdetés

Verseny

Megvannak 2015 legjobb gyárai!

Első alkalommal osztották ki az Év Gyára verseny nyerteseinek járó díjakat május 13-án, a budapesti Öbölházban. Év Gyára lett az autóipari beszállító SMR Hungary Bt., a villamos ipari gyártó Magnetec-Ungarn Kft. és a lemezmegmunkáló Prospera Europe Kft. 

hirdetés

Három vállalat viselheti az Év Gyára 2015 kitüntető címet, valamint további hét kategóriában hirdetett győztest az első alkalommal rendezett versenyt szervező Professional Publishing Hungary Kft. (PPH) kiadó és az itt megjelenő GyártásTrend technológiai magazin.

A díjátadón a zsűri tagja, Lepsényi István gazdaságszabályozásért felelős államtitkár hangsúlyozta a hazai ipar jelentőségét és annak nemzetgazdaságban betöltött szerepét. Kiemelte, hogy fontosnak tartja a kezdeményezést, amely ráiránytíja a figyelmet a gyártásra.

A PPH Kiadó hagyományteremtő szándékkal indította a versenyt azzal a céllal, hogy megtalálja az év legjobb termelő egységét, szektortól függetlenül. A kétfordulós versenyre 51 pályázat érkezett különböző iparágakból, a hét kategória shortlistjére autóipari beszállítók, villamos ipari, műanyag- és papíripari, fém- illetve építőipari vállalkozások kerültek fel. A Process Solutions tanácsadó cég által összeállított kérdőíves kitöltést követően a második fordulóban tett helyszíni értékelést egy szakmai zsűri bírálta el, majd meghozta a döntést. A díjakat a gálán a zsűri tagjaitól vehették át a következő vállalatok:

Év Gyára lett:

SMR Hungary Bt. – 10 milliárd forint feletti éves árbevétel kategóriában

Magnetec-Ungarn Kft. – 3-10 milliárd forint közötti éves árbevétel kategóriában

Prospera Europe Kft. – 3 milliárd forint alatti éves árbevétel kategóriában

A meghirdetett hét kategóriát nyerte:

Legrand Zrt. – Legjobb menedzsment folyamatok

Hibridlevél Kft. – Innováció

Prospera Europe Kft. – Termelés

Magyarmet Finomöntöde Kft. – Legjobb gyártástámogató folyamatok

SMR Hungary Bt. – Vevői elégedettség

Magnetec-Ungarn Kft. – Dolgozói elégedettség

IBM Data Storage System Kft. – Beszállítói kapcsolatok

A zsűri különdíjat adott át a Legrand Zrt.-nek társadalmi felelősségvállalásban betöltött szerepéért. A cég egyebek mellett 500 megváltozott munkaképességű embernek biztosít megélhetést Csongrád megyében.

A verseny kiemelt támogatója volt az SAP, a CAD-Terv és a Jungheinrich. Támogatta továbbá a Magyar Fejlesztési Bank, illetve az EPL-Tech. A díjátadó gálát szponzorálta a Mercedes és a Hahn+Kolb.

A versenyről, a győztesekről és a zsűriről bővebb információ a honlapon: www.evgyara.hu

Képgaléria

A díjak üvegbetonból készültek
A díjak üvegbetonból készültek

Fotó: Egry Tamás
a szerző cikkei

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés