hirdetés
hirdetés

Megnyitották az Ipar Napjai-Mach-Tech kiállítást

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ma délelőtt megnyitotta az Ipar Napjai-Mach-Tech szakvásárt a Hungexpo budapesti vásárközpontjában.

hirdetés

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója köszöntötte először a 14 országból érkezett több mint 420 kiállítót az ünnepélyes megnyitón. Ekkora érdeklődés már régen nem volt tapasztalható az Ipar Napjai-Mach-Tech vásárkettős iránt, ami elsősorban a napjainkban az iparban zajló forradalmi változásoknak tudható be – mondta beszédében. Az idei seregszemlén valamennyi olyan ágazat részt vesz, amely vezető szerepet játszik  az ipar 4.0 térhódításában. A szerszámgépes és más gépipari szereplők, a robotgyártók, az elektronikai vállalatok, a logisztika képviselői, a vezérlések megvalósítói egyaránt nagy számban vannak jelen a vásárban.

Varga Mihály nemzetgazdási miniszter az ipar napjai analógiájára korunkat a (magyar) ipar heteinek, hónapjainak, éveinek nevezte, és kiemelte, az ipar 4.0 a lehetőségek tárháza, a digitalis forradalom megváltoztatja a teljes gondolkodásmódunkat. A közeli jövőben a jelenlegi munkahelyek mintegy 10 százaléka a digitalizációval megszűnik vagy átalakul, ami komoly feladat elé állítja többek között az oktatással, az át- és továbbképzéssel foglalkozó intézményeket.

A megnyitón adta át Takács János, a Gépipari Tudományos Egyesület elnöke a kiállítás nagydíjait, különdíjait és elismerő okleveleit.

 

(forrás: GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés