hirdetés
hirdetés

Szakvásár

Megnyitották az Ipar Napjai 2018 ipari szakkiállítást

Ma délelőtt megnyílt az Ipar Napjai 2018 nemzetközi ipari szakkiállítás a Hungexpo budapesti vásárközpontjában, ahol négy napon keresztül 15 ország több mint háromszáz kiállítója mutatja be technológiai újdonságait.

hirdetés

A kiállítást május 15–18. között tartják. A széles kiállítói kínálat mellett számos program, konferencia, bemutató, mérnöki továbbképzés és szakmai előadás várja a látogatókat, többek között energetika, digitalizáció, ipar 4.0, logisztika 4.0, automata raktári megoldások vagy éppen 3D-nyomtatás témában. Újra megrendezik az Ipar 4.0 konferenciát, kibővített témakörökkel, neves külföldi és magyar előadókkal az NGM és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform szervezésében. A konferencia központi témái: kiberfizikai rendszerek, digitalizálás a teljes ellátási láncban, ipari IoT hálózatok jövője, felsőfokú duális jellegű képzési modellek.

A GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media az idén negyedszer kiírásra kerülő Év Gyára versenyét népszerűsítő standdal vesz részt a kiállításon (forrás: GyártásTrend)
A GyártásTrend Magazin és kiadója, a PPH Media az idén negyedszer kiírásra kerülő Év Gyára versenyét népszerűsítő standdal vesz részt a kiállításon (forrás: GyártásTrend)

Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára a megnyitón elmondta: a kormány azon dolgozik, hogy Magyarország tudjon élni az új technológiák adta lehetőségekkel, felzárkózzon a fejlett ipari országokhoz, és bekapcsolódhasson a világgazdaság rendszerébe.

Kiemelte, hogy a kormány céljainak megvalósítását segíti a magyar gazdaság bővülési üteme, amely idén a várakozások szerint 4,3 százalékra emelkedhet. Az eredmények jelzik, hogy a magyar gazdaság stabil növekedési pályán halad, és ezzel párhuzamosan a munkanélküliség 3,8 százalékra esett – emlékeztetett. Hangsúlyozta, hogy a fenntartható, a felzárkózást biztosító ütemű gazdasági növekedéshez az erőforrásokat a magas termelékenységű innovatív iparágakba kell irányítani. Éppen ezért a kormány több programmal segíti a magyar vállalkozások erősödését, példaként a beszállítói fejlesztési programot és a nagyvállalati beruházások támogatását szolgáló programot említette. Utóbbiról megjegyezte, hogy a program 2015-ös meghirdetése óta 2017-ig 37 milliárd forint támogatást nyújtott a nagyvállalatoknak az állam, ami közel 70 cég 92 milliárd forint értékű fejlesztésének megvalósítását segítette. Lepsényi István közölte: a kormány iparpolitikájának eredményei láthatók az Ipar Napjai 2018 című nemzetközi kiállításon, ahol 15 ország 315 kiállítója mutatja be az elektronika, az automatizálás, a robotika, a gépgyártás és a logisztika területén elért újításokat a fővárosban, a Hungexpo területén. 

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy az Ipar Napjai kiállításon a piac meghatározó iparági szereplői mellett jelen vannak a magyar kis- és közepes vállalkozások is. 

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés