hirdetés
hirdetés

Startup-verseny

Még lehet jelentkezni az innovációs versenyekre

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) által életre hívott és támogatott EIT Health három, összesen 135 ezer euró díjazású startup-versenyt írt ki, amelyre várja egészségügyi újításokkal foglalkozó startupok, kis- és középvállalkozások jelentkezését.

hirdetés

Az InnoStars Awards; a European Health Catapult tréning és verseny program, valamint a HeadStart Funding segíti az egészségügy területén újító ötlettel rendelkező csapatok termékeit vagy szolgáltatásait piacképes megoldásokká fejleszteni. Az EIT Health akcelerátor és tréningprogramjai támogatják az innovatív ötletek üzleti vállalkozássá alakulását, segítenek az üzletfejlesztésben, a külföldi piacok meghódításában Európa vezető egészségügyi és gyógyszeripari vállalatainak, élettudományokat oktató egyetemeinek és kutatóintézeteinek kiemelkedő innovatív potenciáljára és piacismeretére támaszkodva.  

Az április 27-én záruló European Health Catapult tréning és verseny, startupok és spinoffok, valamint a medtech, biotech és digitális egészségügy területén dolgozó mikro- és kisvállalkozások számára indít programokat. Az EIT Health hozzáférést biztosít nemzetközi befektetői kapcsolataihoz, valamint tárgyalástechnikai tréningeket, projekt prezentációs készségfejlesztő képzéseket nyújt, továbbá támogatja a résztvevők üzleti terveinek továbbfejlesztését. A legjobb 15 vállalkozás részt vehet egy kétnapos bootcamp tréningen, hogy továbbfejlessze vállalkozási ismereteit, és megtanulja sikeresen prezentálni projektjét, a legjobb kilenc regionális döntős pedig 35 ezer euró vissza nem térítendő támogatásban részesül. A novemberi döntősök nyereménye az, hogy kijuthatnak az EIT Health londoni csúcstalálkozójára, ahol a három dobogós kategória győztes 20, 15 és 10 ezer eurós támogatást kap.

Támogatják az innovatív ötletek üzleti vállalkozássá alakulását (forrás: EIT)
Támogatják az innovatív ötletek üzleti vállalkozássá alakulását (forrás: EIT)

HeadStart Funding, amelyre szintén április 27-ig lehet jelentkezni az egészséges életmód, aktív időskor és az egészségügyi ellátás javítására irányuló tevékenységet végző korai fázisban lévő kis- és középvállalkozások számára kiírt verseny. A program támogatásával felgyorsítható az innovatív termék, vagy szolgáltatás piacra lépése, valamint hitelesíthetők a termékek a leendő felhasználók, vásárlók, támogatók és partnerek körében, továbbá növelhető a befektetői tőke bevonás lehetősége.

Az InnoStars Awards verseny május 15-ig várja azon – prototípussal vagy MVP-vel (minimum viable product) már rendelkező – egészségügyi és IT-projektek, startup vállalkozások és spinoffok jelentkezését, amelyek új, innovatív termékkel vagy szolgáltatással szeretnének megjelenni a piacon. A sikeres pályázók mentor programokon és tréningeken vehetnek részt, 8000 euró vissza nem térítendő támogatást kapnak üzletfejlesztésre, termékvalidálásra, üzletiterv- írásra, és arra, hogy valódi vállalkozási tapasztalatot szerezzenek, miközben bemutatják projektjüket a téma szakértőinek. A három legsikeresebben prezentáló csapat 60 ezer eurót nyer prototípusának továbbfejlesztésére. 

(forrás: EIT/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés