hirdetés
hirdetés

Lezajlott az ipar IT-konferenciája

A minden szempontból rendhagyó 2020-as évben is megrendezték a szokásos éves graphIT Felhasználói Konferenciát.

hirdetés

Az eseményre 2020 november 18.-án került sor. A járványhelyzetre való tekintettel a konferencia online formában zajlott le. A graphIT 2020 Felhasználói Konferencia célkitűzése volt iránymutatást, segítséget nyújtani, javaslatokat és ötleteket adni arra nézve, hogyan lehet az idei évben kialakult változásokkal sikeresen megbirkózni.

A graphIT Kft. – a Siemens Smart Expert Partnerként – több mint 20 éves szakértői tapasztalattal rendelkezik a mérnöki megoldások területén. Az eseményen az ipari digitalizáció újdonságai, legfrissebb koncepciói kerültek bemutatásra. Ezek a Siemens által fejlesztett innovatív koncepciók változatos megoldásokat tesznek lehetővé az ipari digitalizáció területein. A konferencia programja úgy került kialakításra, hogy az online térben hatékony formában gyakorlati példákon keresztül képes legyen bemutatni az aktuális ipari digitalizációval kapcsolatos irányvonalakat és trendeket.

Az esemény felépítése a délelőtti plenáris részből, illetve az ebédszünet után következő három szakmai szekcióból tevődött össze. A rendezvény megnyitóját követően a délelőtti plenáris rész során áttekinthették a részvevők a graphIT Kft. megoldás portfoliójának elemeit. Bemutatásra került a Siemens új, Teamcenter X nevű felhőalapú (SaaS) PLM megoldása. A gyártó ingyenes kipróbálási lehetőséget biztosít az érdeklődők részére (siemens.com/teamcenterx). A plenáris rész lezárásaként Dr. Rab Árpád jövőkutató világította meg az előttünk álló, a digitalizáció hatásaival módosított gazdasági-társadalmi trendeket.

Az ebédszünetet követően az esemény három párhuzamosan futó szakmai szekcióval folytatódott. A szekciókban az NX, a Digitális Gyártás és a Solid Edge megoldásokról szerezhettek részletes ismereteket a résztvevők. Az NX előadások során hangsúlyos szerepet kaptak az utóbbi időszakban előtérbe került online szolgáltatások. Az graphIT tréning és konzultációs szolgáltatásait sikerült megfelelő módon átültetni a virtuális térbe. Rengetek hasznos NX tartalom jelenik meg a 2020-ban indított digitalisiker.com néven futó szakmai blogon.

A graphIT Kft. jelen volt a Siemens Solid Edge megoldásának születésénél. Azóta, mint szakértő sikeresen foglalkozik a szoftver oktatásával, bevezetésével és fejlesztésével. A Solid Edge szekcióban sor került a Solid Edge portfolió áttekintésére és bemutatására. Solid Edge 2021 verzió újdonságiról és innovatív új funkcióiról is sok hasznos információt megtudhattak a résztvevők.

A Digitális Gyártás szekció egyik meghatározó kérdésköre az volt, hogyan tud az ipari termelés alkalmazkodni a vírushelyzet által generált kihívásokhoz. Miként lehetséges az ipari termelés újraindítása a megváltozott gyártási körülmények türkében. A folyamatosan változó ellátási láncban rendkívül fontossá vált az alkalmazkodni tudás és a gyors reakció képesség. Darwin szavait idézve „Nem a legerősebb él túl, még csak nem is a legokosabb, hanem az, aki a legjobba alkalmazkodik a változásokhoz.” Plant Simulation és Tecnomatix 16 újdonságokkal is megismerkedhettek a szekció résztvevői. A Digitális Gyártás üzletág szerkesztésében készül a digitalisgyar.com. A blog célja segítséget nyújtani az eligazodásban a változások hajtotta ipar világában.

A rendezvényen a szakmai részek mellett megjelent az iparághoz kapcsolódó, de szórakoztató formában kivitelezett online kvíz. Értékes és hasznos nyeremények (online konzultáció és tréning kedvezmények) találtak gazdára. A rendezvény kötetlen beszélgetésekkel egy virtuális formában történő „laza szakmázással” zárult.

(forrás: graphIT)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés