hirdetés
hirdetés

RoboTech

Kobot premier és programozási webinár

Első alkalommal tekinthető meg a FANUC legfrissebb, forradalmi robotikai fejlesztése, a könnyűsúlyú kollaboratív robot, a CRX-10iA a magyar leányvállalat webinárján.

hirdetés

Januárban adtunk hírt róla, hogy az új év új fejlesztést hozott a FANUC portfóliójába. A CR kollaboratív robot sorozat egy teljesen új fejlesztéssel, a könnyűsúlyú CRX robottal bővült, melyet a tokiói IREX kiállításon láthatott először a nagyközönség. A premierjét nagy várakozások előzték meg, hiszen ez az első olyan fejlesztése a FANUC-nak, mellyel az „ipari kollaboratív” robot irányból a könnyűsúlyú kollaboratív irányba fejleszt. A FANUC korábban is grandiózus fejlesztésekkel lépett az együttműködő robotok területére, többek között a mai napig is csúcstartó, 35kg-os teherbírású kollaboratív robotjával, melyhez később további 5 típus csatlakozott, lefedve a 4-35 kg-os terhelhetőségi tartományt és közel 2 méteres hatósugarat.

FANUC CRX-10iA kobot
FANUC CRX-10iA kobot

AGV-re szerelhető

A legújabb fejlesztés robosztus kialakítású, mindemellett jelentős karcsúsításon esett át, mely nagyban segíti a telepítést és a kezelhetőséget, ezáltal akár AGV-ken is megállja a helyét. Jelenleg két típusban érhető el a 10 kilogramm teherbírású robot, egy rövidebb karú, 1,2 méteres kinyúlásúban, valamint egy hosszabb karú változatban, ami 1.4 méteres úthosszal rendelkezik. Újszerűsége a robot dizájnjában is megjelenik, esztétikusan ötvözve a fehér és zöld színeket, tükrözve a fejlesztés mögötti minőséget.

Könnyen kezelhető

A robotot úgy tervezték, hogy rendkívül egyszerű telepíthetőségén túl kezelése is egyszerű legyen, így mélyebb előképzettség nélkül könnyen lehessen beállítani. Programvarázslójával és a Teach Pendant Tablettel néhány gombnyomással létrehozható egy program, ezen felül kézivezérlési módjával tovább egyszerűsödik a programok elkészítése. A megszokott módon a CRX robot az összes FANUC kiegészítővel kompatibilis, így kulcsrakészen, könnyedén integrálható hozzá látórendszer, erőérzékelő és még számos hasznos opció.

A robot bemutatására a FANUC Hungary online webinárján kerül sor május 21-én 10 órakor, melyre előzetes regisztráció után tudnak belépni az érdeklődők.

(forrás: Fanuc/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés