hirdetés
hirdetés

Esemény

Kimagasló teljesítmény az informatikában

Az IVSZ 1997-ben alapított, „Az év menedzsere az infokommunikációban” díjat 2001-tól Gyurós Tibor-díjnak nevezték át, ez mára kibővült három további kategóriával, így már minden évben díjazzák – nem csak a legjobb menedzsert – a legjobb digitális oktatás nagykövetét, digitalizációs projektjét és az év innovációját is.

hirdetés

A Gyurós Tibor-díjjal az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) 1997 óta ismeri el azokat a kimagasló teljesítményt nyújtó cégvezetőket és szakembereket, akik tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárultak a hazai IKT szektor fejlődéséhez. Az év menedzsere idén Birmacher Barnabás lett, a Bitrise CEO-ja. A cég az utóbbi évek egyik legdinamikusabban fejlődő magyar startupja mind létszám, mind bevétel tekintetében. A csapat több millió dollárnyi befektetéshez jutott az elmúlt időszakban, ami jól mutatja, hogy az alapötletet – egy mobilalkalmazás-fejlesztőket segítő szoftverplatform – mennyire egyedinek és innovatívnak ítélte a piac.

A digitális oktatás nagykövete Sisák Zoltán lett, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az IVSZ szerint ő az informatikai képzés egyik legmeghatározóbb alakja, aki sokat tett az iskolai rendszerű és az azon kívüli oktatás digitalizációjáért. Az általa vezetett és fejlesztett Cisco Hálózati Akadémia ma Magyarországon közel 15 ezer diáknak ad tanulási lehetőséget, de ő volt az alapítója a több mint 1500 tanárnak online képzést nyújtó Infotanár Mentor Programnak is.

Az év digitalizációs projektje elismerést idén a Lidl Magyarország mesterséges intelligencia alapú fejlesztése kapta, amelynek segítségével jelentősen csökkenthető az áruházlánc ökológiai lábnyoma. A projekt célja a friss áru diszponálási folyamata során hozott, korábban emberi mérlegelésen múló döntések teljeskörű automatizálása. Ezzel a Lidl rövid szavatossági idő nyomán történő selejtezésveszteségei jelentősen visszaszoríthatók.
A WIWE mobil EKG kapta az év innovációja díjat, amelyet korábban mi is bemutattunk magazinunkban. A mindössze 32 grammot nyomó, névjegykártya méretű eszköz a világ jelenleg legnagyobb tudással bíró, orvostechnikai minősítéssel rendelkező EKG eszköze. Az okostelefonokkal együttműködő WIWE képes a stroke és a hirtelen szívmegállás kockázati értékelésére, illetve a mérést követően automatikusan elvégzi a jelek orvosi értékelését.

WIWE mobil EKG
WIWE mobil EKG

“A díjazott projektek és szakemberek eredményei a maguk területén mind alkalmasak arra, hogy előmozdítsák a digitális gazdaság térnyerését, valamint kiváló példái a magyar digitális gazdaság fejlődési potenciáljának, hiszen olyan vezetési módszerekről, innovatív ötletekről és technológiákról van szó, amelyek nemzetközi viszonylatban is kiemelkedők” – kommentálta a díjazottak listáját Laufer Tamás, az IVSZ elnöke. “A technológiai beruházások nélkülözhetetlenek a vállalatok számára, hiszen ezzel javíthatnak hatékonyságukon, és egyre nagyobb lendülettel képesek haladni a teljes automatizálás irányába. A hazai gazdaság legnagyobb esélye a tanulás és a kreatív hozzájárulás a globális gazdasághoz. Az IVSZ bajnokai a jó, a követendő példát mutatják a magyar gazdaság szereplői, különösen a kkv-k számára” – tette hozzá Laufer.

(forrás: IVSZ/GyártásTrend )
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés