hirdetés
hirdetés

Két fődíjas az Év Gyára 2019 versenyen

Kiadónk, a PPH Media kihirdette az Év Gyára 2019 díjazottjait. A nettó árbevételi kategóriák alapján kiosztott két összetett díjat egy vegyipari gyártó és egy járműipari beszállító családi vállalkozás nyerte, sőt idén a zsűri különdíjat is kiosztott egy kiemelkedő zöldmezős beruházásért.

hirdetés

Az Év Gyára versenyt a GyártásTrend Magazint is kiadó, nemzetközi hátterű PPH Media több éve olyan rangos szakmai partnerek támogatásával rendezi meg, akik számára kiemelten fontos a gyártó cégek elérése, illetve a hazai gyáregységekkel történő együttműködés. A verseny széleskörű kommunikációja az Év Gyárához csatlakozó partnereink számára lehetőséget biztosít, hogy közelebb kerüljenek az ipari szektor szereplőihez, ismertségüket növeljék, illetve a pályázó gyáregységekkel létrejött személyes találkozások alkalmával értékes kapcsolatokat építsenek.

Az ötödik alkalommal meghirdetett Év Gyára verseny az Erste, a Mewa és az Amplexor támogatásával jött létre, amelynek során a Process Solution volt a partnerünk. Az Év Gyára 2019 megmérettetésre a tavalyi évhez hasonló számú pályázat érkezett. A versenyre idén is kilenc kategóriában vártuk bármilyen iparágból a hazai üzemmel rendelkező gyártó vállalatok jelentkezését. A legjobbakat kerestük, akik formálják a hazai ipart, a munkáltatói kultúrát és évről évre új értéket teremtenek a hazai piacon.

A versenyben külön osztunk összetett díjat a kis-, közép- és nagyvállalatoknak éves nettó árbevétel alapján. 

Az összetett elismerést azok a cégek nyerhetik el, amelyek több kategóriában is benyújtották pályázatukat a versenyre, és legalább egy kategóriában az első helyen végeztek. Árbevétel szerint két összetett nyertest hirdettek a 3 milliárd forint alatti, illetve a 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétellel rendelkező cégek körében.

Az Év Gyára 2019 összetett nyertesei

Év Gyára 10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel kategóriában: BorsodChem Zrt.
Év Gyára 3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétel kategóriában: Hirschler Glas Kft.

A zsűri különdíja

A legjobb zöldmezős beruházásért: Glencore Agriculture Hungary Kft.

Kategóriagyőztesek

Legjobb menedzsmentfolyamatok: Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft.
Leginnovatívabb gyártó: Hirschler Glas Kft.
Legjobb termelő: Continental Automotive Hungary Kft.
Legeredményesebb gyártástámogató: BorsodChem Zrt.
Vevői elégedettség (Kiemelt támogató: MEWA): Adu Alba Kft.
Dolgozói elégedettség: Chinoin Zrt. Miskolci Gyáregysége
Beszállítói kapcsolatok: Robert Bosch Elektronika Gyártó Kft.
Energiahatékonyság: BorsodChem Zrt.
Ipar 4.0 (szakmai partner: SZTAKI): Duna-Dráva Cement Kft. Beremendi Gyáregysége
A versenyben shortlistre került még az Emika Zrt.

A díjakat – a koronavírus által kiváltott helyzethez alkalmazkodva – idén virtuálisan, ünnepélyes online eredményhirdetésen adtuk át a nyerteseknek. 

Az objektív, számadatokra épülő pályázati adatlapokat november végéig kellett beküldeniük a cégeknek. Összesen 57 kategóriapályázat érkezett, melyek feldolgozását követően a verseny szakmai partnere, a Process Solutions Kft. állította fel a kategóriánként három legjobb pályázatot benyújtó cégek shortlistjét. Fontos tudni, hogy a koronavírus által kiváltott gazdasági válság nem befolyásolta, mert nem befolyásolhatta a zsűri szempontjait, hiszen a pályázást tavaly november végén zártuk le, így az eredmények a 2019-es év teljesítményére vonatkoznak.

A shortlistre került cégeket a PPH Media, a Process Solutions, a zsűritagok, illetve a verseny további szakmai partnerei, a SZTAKI szakemberei a gyártási helyszíneken auditálták a benyújtott adatokat és személyes benyomásokat szereztek a gyárak működéséről. A pontszámok alapján egyes kategóriákban szoros eredmény született, eseteként holtverseny is kialakult. A zsűri végül parázs vita után hozta meg döntéseit, amelyekben nem egyszer a helyszíni gyárlátogatás tapasztalatai jelentették a mérleg nyelvét.

Az iparvállalatok közötti éles verseny miatt egyre inkább felértékelődnek a hatékonyságnövelő gyártási és termelői folyamatok. Többek között ezért is nagy a szerepe az Év Gyára versenynek, amely évről-évre lehetőséget nyújt a hazai iparvállalatoknak arra, hogy megmérettessék magukat. Nemcsak a kiválóan működő gyártási folyamataikat vagy dolgozói és vevői elégedettségüket, hanem például az innovatív megoldásaikat vagy energiahatékonyságot célzó fejlesztéseiket is.

Az Év Gyára versenyt idén is meghirdeti a GyártásTrend magazint kiadó PPH média, amelyre várják a vállalatok jelentkezését! Az Év Gyára 2020 verseny pályázati időszakának kezdete: 2020. szeptember 7., a pályázatok beérkezésének határideje: 2020. november 20. További részletek a verseny weboldalán található.

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés