hirdetés
hirdetés

Szakvásár

Elmarad a csomagolóipari vásár is

A Messe Düsseldorf vásárvállalat elhalasztja az Interpack és Drupa vezető nemzetközi szakvásárokat. Az Interpackot 2021. február 25 – március 3. között rendezik, a Drupát pedig 2021. április 20 – 30. közötti időszakra halasztják.

hirdetés

A Messe Düsseldorf ezzel a lépéssel követi a német szövetségi kormány válságstábjának ajánlását, amely szerint a nagyszabású rendezvényekkel járó kockázat értékelése során vegyék figyelembe a Robert Koch Intézet ajánlásait. Ezekből az ajánlásokból kiindulva, valamint tekintettel arra, hogy Európában is ugrásszerűen nőtt az új koronavírussal (SARS-CoV-2) fertőzöttek száma, a Messe Düsseldorf átértékelte a helyzetet. Ezen kívül Düsseldorf, mint a tartomány fővárosa, 2020. március 11-én elrendelte, hogy betiltanak minden, 1000 résztvevőnél nagyobb rendezvényt. „A döntést a tanácsadó testületeinkkel és a szakmai védnökséget ellátó szövetségekkel szorosan egyeztetve hoztuk meg” – hangsúlyozta Werner M. Dornscheidt, a Messe Düsseldorf GmbH ügyvezetésének elnöke. Ez a döntés az érintett ágazatok kívánságát is tükrözi: „Partnerként most az a feladatunk, hogy mindent megtegyünk a kiállítóink gazdasági veszteségeinek csökkentése érdekében.”

„Düsseldorf városa betartja a tartományi kormányzat utasításait. A célunk az, hogy lassítsuk a koronavírus terjedését és ezzel megőrizzük az egészségügyi ellátórendszer működőképességét” – hangsúlyozta Thomas Geisel, Düsseldorf főpolgármestere és egyúttal a Messe Düsseldorf felügyelő bizottságának elnöke. A vírus terjedésének lassítása az RKI Robert Koch Intézet kinyilvánított célja. Annak érdekében, hogy a Messe Düsseldorf eleget tegyen a kockázat-elhárítási felelősségének, a vállalatnak elsősorban a nagyszabású rendezvényekkel együtt járó fertőzésveszélyt kell a lehető legkisebbre csökkentenie. A nagyszabású rendezvényeknél felmerülő átfertőződés kockázatának csökkentésére irányuló intézkedéseket, amelyeket a Robert Koch Intézet egyértelműen meghatározott, mint például a rendezvény helyszínének a fertőzés veszélyével arányos átszellőztetése, a kockázatos csoportba tartozó személyek kizárása, valamint a beléptetési ellenőrzések teljes körű elvégzése, a gyakorlatban nem lehetett bevezetni. Az ezzel egyenértékű hatású intézkedéseket az előre nem látott, rohamos ütemű terjedés és az egyes rendezvények nagyságrendje, az akár napi 60 ezer résztvevő tekintetében nem lehetett és nem is lehet méltányosan vállalni.

„Az Interpack szakvásárral érintett ágazati partnerek támogatják a halasztásról hozott döntést és a vásárvállalat felelős vezetőivel közösen nagy reményeket fűznek a jövő évi seregszemle sikeréhez. „Az Interpack a nemzetközi csomagolóipari ágazat és a kapcsolódó folyamat-alapú iparágak vitathatatlanul elsőszámú seregszemléje. A szakvásár a személyes találkozásokból és a szerte a világból összesereglő emberek közötti közvetlen eszmecseréből táplálkozik. Erre csak akkor van mód, ha ez nem jár egészségügyi kockázattal. Az elhalasztás éppen ezért felelősségteljes és helyes döntés. Örömmel várjuk a jövő évi időpontot, hogy az iparágban meghatározó témákat, mint például a fenntarthatóságot megvitassák és bemutassák a kapcsolódó megoldásokat” – mondta el Christian Traumann, az Interpack 2020 elnöke és a Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. Kassengerät ügyvezető igazgatója és a vállalatcsoport elnöke.

„A koronavírus és a vele járó korlátozások ma már jelentős kihívást jelentenek a gépgyártás minden területén. A nem számszerűsíthető fertőzési kockázatot jelentő kórokozó lehetséges és ma még fel nem mérhető hatása, a seregszemléről visszatérőket fenyegető karantén, egyes országok átfogó utazási korlátozásai, valamint számos vállalat belső szabályozás keretében bevezetett és átfogó utazási korlátozásai sajnos ellehetetlenítik az Interpack májusi megrendezését. A VDMA, a Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége az Interpack szakmai védnökségét ellátó szövetségként a jelenlegi rendhagyó körülmények között támogatja az elhalasztást. A kitűzött új időpont biztosítja a tervezhetőséget” – mondta el Richard Clemens, a VDMA Német Gép- és Berendezésgyártók Szövetsége Élelmiszeripari Gépek és Csomagológépek Szakmai Tagozatának ügyvezetője.

(forrás: Messe Düsseldorf/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés