hirdetés
hirdetés

Verseny

Elindult az Év Gyára verseny

Mától pályázhatnak a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok az Év Gyára díjra. A hiánypótoló kezdeményezést Vándor Ágnes, a Professional Publishing Hungary kiadó ügyvezetője jelentette be az Automotive Hungary szakkiállítás megnyitóján. 

hirdetés

Kiadónk, a Professional Publishing Hungary Kft. hagyományteremtő szándékkal indítja el az Év Gyára versenyt, amely Magyarországon először vállalkozik arra, hogy összemérje a hazai ipar szereplőit. A hiánypótló kezdeményezés - amelyre bármilyen ipari területről, bármilyen méretű gyártó vállalat jelentkezhet - célja, hogy összetett szempontrendszer alapján megtalálja és elismerje az év gyártó vállalatát, illetve a meghirdetett kategóriák győzteseit. A verseny mellé olyan kiemelt támogatók álltak, mint az SAP, a CAD-Terv és a Jungheinrich. A megmérettetést támogatja továbbá a Magyar Fejlesztési Bank, illetve az EPL-Tech Kft. A pályázatok benyújtásának határideje 2015. december 16.

A versenyre 7 kategóriában, ingyenesen nevezhetnek a magyarországi gyártóegységgel rendelkező vállalatok, az Év Gyára díjat pedig az a gyártóegység nyerheti, amely több kategóriában a shortlistre (döntőbe jutottak listája) került, és legalább egyben az első helyen végzett.

Vándor Ágnes, a PPH kiadó ügyvezetője
Vándor Ágnes, a PPH kiadó ügyvezetője

„A kiadó hosszú évek óta rendez versenyeket különböző piaci területeken. Ezen tapasztalatok birtokában, és a Process Solutions Group tanácsadó cég szakmai támogatásával vállalkozott arra, hogy ezúttal a hazai ipar gyártó üzemeit mérje össze. A díjra bármilyen ipari területről jelentkezhetnek a pályázók, a kérdőív módszertana lehetővé teszi az objektív összehasonlítását akár egy gépipari és dohányipari cégnek is. A verseny bejelentését azért időzítettük az Automotive Hungary kiállítás idejére, mert ezzel szeretnénk mások mellett a hazai ipar nagy részét jelentő autógyártó és beszállítói vállalatokat is jelentkezésre ösztönözni” – mondta Vándor Ágnes, Magyarország legnagyobb szaklapkiadójának vezetője az Automotive Hungary szakkiállításon. 

A verseny menete

A verseny kétfordulós.

Első körben az Év Gyára (www.evgyara.hu) oldalon igényelhető pályázati kérdőív kitöltésével a lenti kategóriákra vonatkozó, többségében számadatok alapján alakul ki egy shortlist, amelyre minden kategóriában három vállalat kerül fel.

A második körben a verseny szakmai partnereként felkért, és a kérdőív kialakítását végző Process Solutions Group szakértő csapata helyszíni validálást végez, végigjárja a kiválasztott cégeket, hogy a kérdőíven szereplő információkat személyes dokumentációval is megerősítse, amelyeket az ipari szektorban elismert szakemberekből álló zsűri előtt prezentál. A végső döntés a szakmai grémiummal történő egyeztetést követően születik meg. A szakmai grémiumot állami döntéshozók, a meghatározó szakmai egyesületek vezetői, egyetemi szakemberek és piaci döntéshozók alkotják.

A zsűri tagjai

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének elnöke

Német István, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetségének (MAJOSZ) ügyvezető főtitkára

Barabás Botond, az National Instruments (NI) innovációs program vezetője (Science Lab)  

Dr. Vadász György, a Magyar Iparszövetség ügyvezető elnöke

Jakabucz Ildikó, a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara alelnöke

Berczik Márton, az SAP Hungary Kft., üzletfejlesztési igazgatója

Nadj istván, a CAD-Terv Mérnöki Kft. ügyvezető igazgatója

Horváth Zoltán, a Jungheinrich Hungária kft. ügyvezető igazgatója

Zákányi Virág, a GyártásTrend főszerkesztője

További zsűritagok felkérés alatt.

A pályázatok benyújtásának határideje 2015. december 16.

Év Gyára fődíjat külön nyerhet:

3 milliárd forint alatti éves nettó árbevétellel rendelkező cég

3-10 milliárd forint közötti éves nettó árbevétellel rendelkező vállalat

10 milliárd forint feletti éves nettó árbevétel rendelkező vállalat

A megtisztelő címet azonban csak azon vállalatok viselhetik, amelyek az alábbi kategóriák közül többen a shortlistre kerültek és legalább egyben az első helyen végeztek.

Fő kategóriák, amelyekre külön-külön is lehet pályázni

Legjobb management folyamatok

A termelési és a támogató folyamatok hatékonyságát és eredményességét értékeli, vizsgálja, hogy a részfolyamatok milyen eredményességgel segítik a működés egészét.

Leginnovatívabb gyártó

A folyamatokban és termékekben megjelenő innovációt, az új technológiák bevezetését és a megújuló részfolyamatokat értékeli. Továbbá többek között vizsgálja, hogy a pályázó teljes kiadásának mekkora részét fordítja kutatás-fejlesztésre.

Legjobb termelő

A gyártási működést díjazza. Mások mellett vizsgálja a gyártóeszközök kihasználtságát, a termékek életciklusának alakulását, a forgási sebességet, a selejtképződést, a gyártási rugalmasságot és hatékonyságot. 

Legeredményesebb gyártástámogató

Az integrált vállalatirányítási rendszert, illetve a HR, pénzügy, controlling és IT mint támogató funkciók működését értékeli.

Vevői elégedettség

A legeredményesebben mért és elemzett vevői elégedettséget díjazza, azt a céget, amely folyamatosan törekszik a vevői elégedettség javítására.

Dolgozói elégedettség

A munkavállalói elégedettségét mérő vizsgálatok gyakorisága és hasznosítása, a munkakörülmények folyamatos fejlesztése és a munkavállalói fluktuáció alapján értékeli a folyamatot.

Beszállítói kapcsolatok

A beszállítókkal való kapcsolattartást, a beszállítói minőség monitorozását, az új kapcsolatok kiépítését, és az együttműködés támogatását vizsgálja és értékeli.

A pályázati adatlap a www.evgyara.hu oldalon történt regisztrációt követően igényelhető.

Az Év Gyára verseny ingyenes!

A beérkező adatokat a kiadó bizalmasan kezeli, az adatokhoz hozzáférő közreműködők (zsűritagok és kiértékelő szakemberek) titoktartását jogi nyilatkozat garantálja!

Díjazás

Az Év Gyára díjat és a kategória győzteseket egy gálavacsora keretében hirdeti ki a szakmai zsűri 2016 májusában. A nyertes vállalatok az átadott díjak mellett egy évig ingyenesen viselhetik a kitüntető címet minden kommunikációs anyagon, amit névhasználati útmutatóval segít a kiadó.

A versenyt és az eredményeket folyamatos sajtóanyagok és média megjelenések kísérik a GyártásTrend print és online felületein, PPH kiadásában megjelenő Élelmiszer szaklapban és annak online felületén, illetve médiapartnereink (444.hu, MTVA, Piac és Profit, Target Media) felületein.

A verseny kiemelt támogatója az SAP, a CAD-Terv és a Jungheinrich. Támogatja továbbá a Magyar Fejlesztési Bank, illetve az EPL-Tech Kft. A verseny szakmai partnere a Process Solutions Group.

A pályázati adatlap a www.evgyara.hu oldalon történt regisztrációt követően ingyenesen igényelhető.

A beérkező adatokat a kiadó bizalmasan kezeli, az adatokhoz hozzáférő közreműködők (zsűritagok és kiértékelő szakemberek) titoktartását jogi nyilatkozat garantálja!

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés