hirdetés
hirdetés

Ipar 4.0

Digitalizációs szakmai nap

Az EPIC InnoLabs Kft. (az MTA SZTAKI és a németországi Fraunhofer Kutatóhálózat közös projektvállalata) szervezésében újra INDIGO Ipari Digitalizációs szakmai napot tartanak az ÖbölHáz Rendezvényközpontban.

hirdetés

A rendezvény témája a korszerű digitális gyártási és digitális vállalati folyamatokat támogató eljárások, módszerek, illetve szoftver és hardver eszközök és az aktuális trendek (pl. ipar 4.0, IoT) ismertetése. Idén nagyobb szerepet szánnak a végig vitt ipar 4.0-projektek bemutatásának. A szokásokhoz híven idén ősszel is találkozhatnak az érdeklődők néhány külföldi pééldával, de most Európán kívüli ipari digitalizációs példákat, projekteket is elhoznak a szervezők.

Hasonlóan az előzőekhez, az idei rendezvényre is elsősorban termelési, ipari mérnöki, informatikai és logisztikai vezetők, valamint a vállalaton belüli digitalizációért felelős szakemberek látogatását várja az INDIGO. A délelőtti programelemek közül érdekesnek ígérkezik az Aventics ipar 4.0 érettségi felmérés eredményeinek a bemutatása, valamint a fenntartható gyártás dillemmáival foglalkozó előadás Váncza József – Prof. Monostori László (MTA SZTAKI) részéről. Délután a robotikáé és az adatoké a főszerep, ebben a szekcióban tartja meg Gergelyi Domonkos a Mesterséges Intelligencia a vizuális alapú gyártási döntéstámogatásban című előadását, amely során  sorra veszi, hogy milyen lehetőséget rejt az adatvizualizáció és a AI az iparban.

A korábbi INDIGO Ipari Digitalizációs szakmai napok tanulsága, hogy a gyártóipart érő kihívásokra az ipari digitalizáció eszközeivel lehet hatékonyan válaszolni. Ez magában foglalja a termelési és logisztikai folyamatokat támogató informatikai megoldásokat, a hardver és szoftver eszközök összességét, ezek hálózatban történő használatát.

Részletes program az Indigo Nap weboldalán, regisztálni pedig itt lehet.

(forrás: MTA SZTAKI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés