hirdetés
hirdetés

Verseny

Debrecenben mérkőznek meg a nemzetközi robotprogramozók

A világ egyik legnagyobb robotprogramozási versenye jön a civis városba.

hirdetés

A First Lego League (FLL) nemzetközi robotika versenysorozatának Open Invitational Central Europe elnevezésű versenyét Magyarországon először rendezi meg a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány, a német Hands on Technology e.V. és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az izgalmas és látványos esemény 2018. május 17. és 19. között kerül megrendezésre Debrecenben a Főnix Csarnokban, a harmadik Science NO Fiction Tudományfesztivál részeként, amelynek pedig a debreceni Kölcsey Központ ad otthont május 18–19. között.

A Science NO Fiction Tudományfesztivált a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány harmadik éve nagy sikerrel rendezi meg Debrecenben. Az FLL versenyek minden évben részét képezték a tudományfesztiválnak, így ezt a hagyományt követi 2018-ban a First Lego League Open Invitational Central Europe verseny. A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Ábrahám László, a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy az alapítvány kezdeményezésére 2016-ban rendezték meg először a nemzetközi robotika versennyel együtt a nagyközönségnek szóló tudományfesztivált. A kezdeményezés sikerét mutatja, hogy ezt a tematikát a német Hands on Technology e.V. is átvette, illetve Debrecenben az elmúlt két évben több mint 10 000 látogató vett részt a programsorozaton. A szakember kiemelte, hogy az ilyen típusú megmérettetés jelentőségét az adja, hogy a 10–16 éves korosztály is élményszerűen sajátíthatja el a digitális írás- és olvasástudást, és ez meghatározó lehet a későbbi pályaválasztásban.

A National Instruments és Debrecen képviselői a rendezvények beharangozóján (forrás: NI)
A National Instruments és Debrecen képviselői a rendezvények beharangozóján (forrás: NI)

Boda Piroska, az NI Hungary Kft. Kommunikációs és rendezvényszervező csoportjának vezető munkatársa ismertette, hogy az FLL döntőre 67 csapat érkezik a világ közel 40 országából több, mint 600 résztvevőt összehozva egy helyen. A látogatók izgalmas pillanatokat élhetnek majd át a Főnix Csarnokban május 17– 19. között, amikor a tehetséges fiatalok a versenyen bemutatják majd robotépítő, -programozó és problémamegoldó készségüket a hidrodinamika témájában. A Science NO Fiction 3.0 Tudományfesztivál pedig május 18–19. között várja az érdeklődőket a Kölcsey Központban, ahol az előző évhez képest másfélszeresére nőtt a kiállítók száma. A színpadon előadást tart majd többek között Farkas Bertalan űrhajós, a gyerekek megcsodálhatják a Tesla önvezető autóját, a Lego robotkutyát, és kipróbálhatják az Agóra és a Logiscool interaktív játékait is.

(forrás: NI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[222658] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés