hirdetés
hirdetés

Esemény

A hazai elektronikai kiállításon az IPC is versenyt tervez

Az elektronikai ipar egyik legrangosabb nemzetközi szervezete, az IPC az Electrosub, az elektronikai és elektrotechnikai iparág számára rendezett konferencia és kiállítás szponzorálását tervezi. 

hirdetés

A kapcsolódási pontot a konferencián történő magas színvonalú előadásokon túl egy kézi forrasztási verseny megszervezése képezi az elektronikai ipar szerpelőinek tömörülése, az IPC (Association Connecting Electronics Industries) által kifejlesztett know-how alapján, ami számos rangos eseményen, többek között a Productronicán, a nürnbergi SMT-n, a párizsi MIDEST-en vagy az amerikai APEX-en már megvalósult.

Az elektronikai és elektrotechnikai ipar üzleti, szakmai fórumának, az Electrosub-nak a központi magját egy háromnapos konferencia képezi. A konferenciához önálló kiállítás kapcsolódik, standokkal. A tervek szerint a konferencia egyik bevezető előadását is az IPC tartja. A konferenciát és a kiállítást szakmai programok, versenyek színesítik, aminek kiemelkedő eseménye lesz az IPC kézi forrasztási verseny.

A résztvevőknek egy meghatározott időn belül adott alkatrészekből és nyomtatott áramköri lapból, adott eszközökkel egy működő elektronikát kell építeniük legfeljebb 45 perc alatt. A verseny az Electrosub látogatói előtt nyíltan zajlik, bárki megtekintheti. A látványos kísérő eseményt minden bizonnyal nagy érdeklődés kíséri majd. A versenyzők két kategóriában – diák/amatőr, valamint profi/haladó – nevezhetnek. A munka elbírálását szakavatott zsűri végzi, eredményhirdetés a helyszínen, nyilvánosan történik. A nyertesek pénz illetve tárgyjutalomban részesülnek.

Az Electrosub-ot október 11-13. között rendezik a BOK (volt Syma) csarnokban.

A rendezvényről bővebb információ a www.electrosub.hu weboldalon olvasható.

(forrás: ElectroSub/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés