hirdetés
hirdetés

Gépipari roadshow

A technológiai innovációk az új gépipari forradalom alapjai

Az összekapcsolt gyártás elterjedése örökre meg fogja változtatni a termékek megalkotásának jövőjét, a technológiák rohamos fejlődésével még inkább kiéleződik a verseny. Elérkezett tehát az innováció ideje. Inspirálódni a Varinex Zrt. országjáró gépipari roadshow-ján lehet.

hirdetés

Az eddigi három ipari forradalom az innovációs folyamatok lineáris fejlesztésével robbant ki. Ezek középpontjában a gépek és nem a technológia fejlődése állt. Az új gépipari forradalom alapjait viszont a technológia, a szoftver és a kommunikációs lehetőségek képezik, ezekre pedig nem vonatkoznak a fizikai világ korlátai. Ez a forradalom tehát más lesz, mint az elődei.

Napjainkban a technológiai innováció akár az egyik napról a másikra is teret nyerhet akár egy szoftvermódosítás hatására is. A gépipar területén jelentős változások várhatók, amelyekről érdemes nem lemaradni.

Az ipar 4.0 által kiváltott változáshullám és az összekapcsolt gyártás természetéből fakadóan forradalmi hatással lesz az iparra. A munkafolyamatok szükségszerű újraértelmezésével ez a változás drasztikusan megnövekedett termelést fog eredményezni.

A gépiparban használt technológiák rohamos fejlődésével az iparágban kiéleződik majd a verseny, a növekedés legnagyobb mozgatórugója azonban továbbra is a szakértelem és a hozzáértés marad, ami bizony rávilágít az esetenként tapasztalható szakértelemhiányra is.

A szakértelem hiányára kétféle megoldás létezik: több robot vagy több képzett munkaerő. Sokan gondolják azt, hogy az automatizálás a képzett munkaerő elől veszi el a munkát, azonban ez messze van az igazságtól. A vállalatvezetők sok esetben inkább vennének fel képzett munkaerőt ahelyett, hogy automatizálnák a munkafolyamatokat, de egyszerűen nincs elég képzett gépipari dolgozó. Ahhoz, hogy meg tudjuk akadályozni az automatizálás okozta munkanélküliséget, és a gépipari innovációhullám meglovagolásával ismét vezető helyre kerülhessünk, a munkát a szakértelemhiány felszámolásával kell kezdeni.

Ez az új ipari forradalom várhatóan nem egy rövid lecsengésű folyamat lesz, és az összekapcsolt gyártás elterjedése örökre meg fogja változtatni a termékek megalkotásának jövőjét.

Gépipari szakmai nap – roadshow

A Varinex Zrt. ezúton meghívja önt és kollégáit országjáró Gépipari szakmai nap – roadshow rendezvénysorozatára, ahol bemutatásra kerülnek az újdonságokon kívül az új hibrid és addiktív gyártási technológiát alkalmazó hazai projektek is.

Rendezvényünkről további információt eseményoldalunkon talál: https://cad.varinex.hu/gepipari-szakmai-nap-roadshow/

(x)

(forrás: Varinex/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[228243] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés