hirdetés
hirdetés

MI

A Mesterséges Intelligencia Koalíció első szakmai napja

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére megtartotta első szakmai napját a Digitális Jólét Program (DJP) keretében létrejött Mesterséges Intelligencia (MI) Koalíció kedden Budapesten – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel. 

hirdetés

A tájékoztatás szerint az MI Koalíció első szakmai napján, kedden Budapesten 150 tagszervezet által delegált 250 résztvevőnek nyílt lehetősége megbeszélni az együttműködés kereteit, és megkezdték a tartalmi munkát. A közlemény idézi Solymár Károly infokommunikációért felelős helyettes államtitkárt, aki megnyitó beszédében elmondta, a mesterséges intelligencia az a terület lehet az 5G-fejlesztések mellett, amelyben európai színtéren az elsők közé kerülhet az ország.

A helyettes államtitkár szólt arról is, hogy a hazai mikro-, kis- és közepes méretű vállalkozások körében minden felmérés szerint jelentős a lemaradás a digitalizáció és az automatizálás terén. Ez komoly versenyképességi kihívást jelent, és azonnali beavatkozást igényel. A digitális technológiák, az automatizáció és a mesterségesintelligencia-alkalmazások javítják a hatékonyságot és a termelékenységet, lehetővé teszik, hogy az értékes emberi munkaerő a magasabb hozzáadott értékű munkafolyamatokra fókuszáljon – közölte az ITM.

Jakab Roland, az MI Koalíció elnöke a közlemény szerint kiemelte, az MI Koalíció alapítóinak szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait, és állandó fórumot biztosítson. 

Szertics Gergely, az MI Koalíció szakmai vezetője bejelentette, hogy a koalíció hamarosan megkezdi egy „MI-térkép” kialakítását, amely online felület lesz a mesterséges intelligencia felhasználásával működő gyakorlati megoldások gyűjtésére. 

A résztvevők a szakmai napon meghatározták azokat a projekteket, amelyek mentén megkezdik az első negyedéves munkát.

(forrás: MTI/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés