hirdetés
hirdetés

PLM Perspektíva 2015

A közös siker jegyében a PLM-piacon

A graphIT az idei legnagyobb éves rendezvényén jelentette be az Evopróval kötött stratégiai megállapodását, amelynek fő területei az autó- és gépjárműipar, illetve az ipari automatizálás.

hirdetés

A PLM Perspektíva 2015 szakmai napon jelenette be a graphIT Kft. együttműködését az Evopro Systems Engineering Kft.-vel. A megállapodás legfőbb kooperációs területei az autó- és gépjárműipar, illetve az ipari automatizálás. A partnerek tájékoztatása szerint az együttműködés várhatóan nagyban elősegíti majd azt a folyamatos szakmai innovációt, amelyet a graphIT és az Evopro eddig is képviselt az évek során.

„A globális ipar kihívásai egyre átfogóbb szolgáltatást várnak el a beszállítóktól, ezért a fejlődés kulcsfontosságú. Az Evopro hosszú évekre visszanyúló irányítástechnikai tapasztalatai, illetve a graphIT Kft. széleskörű ügyféltapasztalata jól erősítik egymást, és segítik a két cég sikerét a piacon” – mondta el Elek Sándor, az Evopro ügyvezető igazgatója.

Gyártervezés egyszerűen

A rendezvényen bemutatták a graphIT Kft. saját fejlesztésű Solid Edge-kiegészítőjét, a Factory Edge megoldást, amely lényegesen leegyszerűsíti a gyárak és üzemek modellezését a Solid Edge alkalmazásban. „A Factory Edge egyfajta tudásegyesítés: a Solid Edge tudását, a digitális gyártást és az ügyféligényt integrálja egy szoftvermegoldásban” – mutatott rá Sallay Péter, a graphIT Kft. ügyvezető igazgatója. 

Factory Edge: leegyszerűsíti a gyárak és üzemek modellezését (forrás: graphIT)
Factory Edge: leegyszerűsíti a gyárak és üzemek modellezését (forrás: graphIT)

A Factory Edge gyártervező szoftvermegoldás akár 80 százalékkal csökkenti a gyártósorok, a layoutok, a csarnokok és a sortelepítési és átrendezési projektek időszükségletét. A Factory Edge kiegészítő több mint 100 parametrikus gyárelemet tartalmaz, és olyan egyedülálló – és a Solid Edge szoftverben alapvetően nem szereplő – funkciók találhatók meg benne, mint például a virtuális séta, vagy a konvejorelemek intelligens illesztése és a kapcsolódó konvejorpályák együttes átméretezése. „A Factory Edge az elmúlt 5 év tapasztalait egyesíti” – mondta Sallay Péter.

A Solid Edge-re épülő kiegészítés könnyen követhető mobileszközökről is, a Solig Edge Mobile Viewerrel például azonnal követhető, a Microsoft One note jegyzetprogramjában pedig kommentekkel ellátható a layout, hogy aztán az a munkafolyamat bármely pontjába illeszthető legyen.

A cég egyéb szoftvereibe nagyon jól integrálható Factory Edge egyelőre béta fázisban van, a licenc ára 3000 eurótól indul majd.

Plant Simulation: nagyobb hangsúlyt kapott a dinamikus értékáram-szimuláció
Plant Simulation: nagyobb hangsúlyt kapott a dinamikus értékáram-szimuláció

Az innovációk között bemutatták továbbá a Solid Edge- és az NX-felhasználók produktivitását növelő PowerPack csomagokat, illetve a SmartTalk könyvtárat is, amely azok számára segít Plant Simulation-gyártási folyamatok leképezésében, akik nem rendelkeznek programozási ismeretekkel.

Digitális gyártás – Plant Simulation-újdonságok

A digitális gyártás területén a graphIT az idei PLM Perspektíva rendezvényen a Plant Simulation V12.1 újdonságait és az ezzel kapcsolatos ipari projektek tapasztalatait mutatta be. A Plant Simulation gyártási szimulációs rendszeren belül nagyobb hangsúlyt kapott a dinamikus értékáram-szimuláció, amely idehaza is egyre népszerűbb a lean cégek között.

A rendezvényen elhangott további érdekességekről itt lehet olvasni.

(forrás: graphIT/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés