hirdetés
hirdetés

3D-s nyomtatás

A dizájnereké volt a főszerep a Varinex nyitott műhelyében

A Design Hét Budapest rendezvénysorozathoz kapcsolódva a Varinex Zrt. szeptember 29-én megnyitotta 3D-s nyomtatási műhelyét, bemutatótermét az érdeklődő formatervezők, dizájnerek előtt.

hirdetés

A Varinex Zrt. második alkalommal csatlakozott a szeptember 25. és október 4. közötti Design Hét Budapest rendezvénysorozathoz. A Varinex Nyitott Műhely délelőtt előadásokkal, délután műhelybemutatóval várta a látogatókat, akik így bepillantást nyerhettek a 3D-s nyomtatás kulisszatitkaiba. Az ország legjelentősebb, professzionális 3D-s nyomtatással foglalkozó bemutatótermében a különböző gyártási technológián alapuló háromdimenziós nyomtatókat munka közben is megtekinthették az érdeklődők, és megfigyelhették az egyes eljárások és alapanyagok közötti különbségeket. A formatervező művészek és terméktervezők előadásain keresztül pedig megismerhették, hogyan segíti a 3D-s nyomtatás a tervezőket egyedi designtárgyak tervezésében.

Inspirálóan kapcsolódott a Design Héthez (forrás: Varinex)

Falk György, a Varinex Zrt. elnöke és a 3D-s nyomtatás üzletág igazgatója megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a 3D-s nyomtatás egyre nagyobb szerepet kap a dizájnerek, terméktervezők életében, akik így kézzel fogható termékként tudják bemutatni elképzeléseiket, vagy éppen gyors prototípusokat tudnak készíteni. Fehér Zoltán, a 3D-s nyomtatás üzletág értékesítési vezetője ismertette a felhasználható 3D-s nyomtatási alapanyagokat, amelyek széleskörű felhasználási lehetősége teljes szabadságot nyújt a terméktervezőknek.

A Design Hét rendezvénysorozatot, a hazai dizájnszakma egészét megmozgató eseményt egyébként idén a Home Sweet Home jegyében rendezték meg, amelyhez a Varinex Nyitott Műhely előadási inspirálóan kapcsolódtak.

(forrás: Varinex/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés