hirdetés
hirdetés

Pályázat

3D-nyomtatós műalkotásokkal lehet pályázni

Háromdimenziós nyomtatási technológiával készülő műalkotásokra hirdetett pályázatot a Design Terminál What-to-print-in-3D címmel. A leadási határidő március 30.

hirdetés

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
A szervezők olyan háromdimenziós nyomtatási technológiára épülő műalkotásokat várnak a magyar és külföldi pályázóktól, amelyek kizárólag ipari, vagy otthoni 3D-s nyomtató felhasználásával készülnek. A Design Terminál harmadszor rendezi meg a 3D-s nyomtatási technológiákat felvonultató rendezvénysorozatát, a Budapest 3D Printing Days-t. Ennek részeként hirdette meg a What-to-print-in-3D című nyilvános pályázatot a Varinex Informatikai Zrt-vel együttműködve. A héttagú bírálóbizottság elnöke Bendzsel Miklós, a Magyar Formatervezési Tanács és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke. A zsűri azokat a 3D-s terveket részesíti előnyben, amelyeket lehetőleg csak rétegről-rétegre építkező 3D-nyomtatóval lehet előállítani. Emellett fontos az újszerűség, az eredetiség és a formai megoldás érvényesülése is.

A legjobbnak ítélt pályamű készítői 3D-nyomtatót, 150 ezer forint értékű 3D-s nyomtatási lehetőséget, valamint a legkiemelkedőbb tervnek járó White Cube díjat nyeri el. A második és a harmadik helyezett tabletet és 125 ezer, illetve 100 forint értékű 3D-s nyomtatási lehetőséget kap.

A beérkező pályaművek véleményezésére a nagyközönség is lehetőséget kap. Az első 20 legjobbnak ítélt pályázatot - köztük a három legtöbb közönségszavazatot elért tervet - a Budapest 3D Printing Days rendezvényen mutatják be a közönségnek május 14. és 16. között a budapesti Akvárium Klubban.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés