hirdetés
hirdetés

Automotive Hungary 2018 Nagydíj

3D-nyomtató és szoftvergyűjtemény a díjazottak között

A Varinex Zrt. az Automotive Hungary 2018 Nagydíj elismerésben részesült két pályázatával is.

hirdetés

A Varinex Zrt., a digitális gyártást támogató eszközök és szolgáltatások, a prototípusgyártás és 3D-nyomtatás, valamint az új generációs terméktervezési és térinformatikai rendszerintegráció területein 25 éves tapasztalattal rendelkező, dinamikusan fejlődő cég az idei Automotive Hungary 2018 kiállítás Innovációs termék pályázatán két nagydíjat is elnyert az általa forgalmazott Stratasys Fortus 380mcTM Carbon Fiber Edition 3D-nyomtatóval, valamint az Autodesk Product Desing and Manufacturing Collection terméktervezési és gépipari szoftvergyűjteménnyel.

Díjnyertes 3D-nyomtató

A Stratasys Fortus 380mcTM Carbon Fiber Edition 3D-nyomtató alkalmas speciális prototípus-készítésre megerősített szénszálás anyag használatával. Kizárólag FDM Nylon 12CFTM szénszálas és ASA anyagokat használ a nyomtatáshoz. Ezzel kitölti a rést az asztali nyomtatók és a költséges, ipari szintű, megerősített szénszálas anyagokat felhasználó 3D-nyomtatók között. A fűtött munkatér lehetővé teszi a torzulás- és hajlásmentes, egyenletes alkatrésznyomtatást, mérettől függetlenül. Az oldható támaszanyagok használata teljes tervezési szabadságot ad az összetett formatervek kialakításához.

A Varinex nagydíjat nyert az általa forgalmazott Stratasys Fortus 380mcTM Carbon Fiber Edition 3D-nyomtatóval, balra Falk György, a Varinex Zrt. elnöke (forrás: Varinex)
A Varinex nagydíjat nyert az általa forgalmazott Stratasys Fortus 380mcTM Carbon Fiber Edition 3D-nyomtatóval, balra Falk György, a Varinex Zrt. elnöke (forrás: Varinex)

A Fortus 380mc Carbon Fiber Edition 3D-nyomtatóval laborkörülmények nélkül készíthetünk kompozit alkatrészeket. Az oldható támaszanyaggal bármilyen geometria nyomtatható, akár több alkatrészes összeállítások is. A 3D-nyomtató a Stratasys első szénszállal töltött alapanyagát használja. A fűtött munkatér a méretpontosságot és a nyomtatott modell szerkezetének homogenitását szolgálja. Felügyelet nélkül, akár 24 órában nyomtat, nincs holt idő a gyártásban

Több szabadalom védi ezt a 3D-nyomtatási technológiát.

A Fortus 380mc Carbon Fiber Edition megfelel a CE és FCC szabványoknak. A környezetvédelmi szempontokban teljesíti a „Volatile and semi-volatile organic compounds” előírásait is. A Varinex Zrt. 2018-ra elnyerte a Stratasys magyarországi forgalmazójaként a Stratasys Gold Partner státust.

Terméktervezési és gépipari szoftvergyűjtemény

Az Autodesk Product Design and Manufacturing Collection összehangolja és optimalizálja a terméktervezési és gyártási folyamatot. Lehetővé teszi a teljes beszállítói lánc számára, hogy a termék életciklusa folyamán a releváns információk kerüljenek a megfelelő szereplőhöz a megfelelő időben. Az Autodesk Future of Making Things – Az alkotás jövője – koncepcióra építve, az ipar 4.0 céljait megvalósítva lehetővé teszi a mérnökök számára komplex technológiai problémák kezelését, a döntéshozók számára lehetővé teszi a döntéseikhez szükséges releváns információk kinyerését, a gyártó cégek számára olyan korszerű gyártási technológiák alkalmazását, mint a CNC-megmunkálás és a 3D-nyomtatás.

A termék fejlesztése és magyarországi bevezetése a 2000-es évek elején kezdődött. Az Autodesk folyamatosan alkalmazkodik mind a felhasználók igényeihez, mind pedig a gazdasági elvárásokhoz. Ezért az elmúlt években bevezette a szoftver-előfizetési rendszert, amely költségszerkezeti oldalról megoldja az egyenletes és használatfüggő terhelést, a költségek tervezése jól kalkulálható és lineáris; technikai oldalon pedig megoldást ad – többek között – a kompatibilitásra a partnerek között, illetve a legmodernebb technológiák alkalmazására, mint például a generatív tervezés.

Voloncs György, a Varinex Zrt. vezérigazgatója átveszi a szoftvergyűjteménynek járó nagydíjat
Voloncs György, a Varinex Zrt. vezérigazgatója átveszi a szoftvergyűjteménynek járó nagydíjat

Más hasonló termékek közül könnyű használhatóságával, gazdaságos fenntarthatóságával tűnik ki mindamellett, hogy a legkorszerűbb ipari fejlesztéseket teszi elérhetővé a felhasználók számára. Ilyenek az ipar 4.0 direktíváknak való megfelelés, az integrált szimulációs, CAM- vagy látványtervező modul, illetve a szintén beépített generatív tervezési algoritmus. Az Autodesk Product Design and Manufacturing Collection lehetővé teszi nem csupán egy gépészeti terv létrehozását, hanem a beépítési környezet pontos modellezését, ami akár a beépített épületmodellező technikákkal vagy akár 3D-szkenneléssel is előállítható, hogy a terv minden részletében elemezhető, ellenőrizető legyen. Ezekkel a technológiákkal elkerülhetők a költséges utólagos módosítások vagy az ugyancsak költséges túltervezési esetek.

Az Autodesk brand az ipari forma- és terméktervezés területén. A Varinex Zrt. az Autodesk hivatalos magyarországi partnere több mint 25 éve, Gold Partner minősítéssel rendelkezik, amelyhez mind forgalmi, mind létszámbeli, mind pedig szakmai minősítési rendszerekben meg kell felelnie.

További információért keresse szakértő kollégáinkat: 3D-nyomtatási üzletág, CAD/CAM gépészeti tervezés üzletág. (x)

(forrás: Varinex/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés