hirdetés
hirdetés

Verseny

30 000 eurós fődíjjal csábítják a magyar startupokat

Lassan finiséhez ér a tiszta technológiákkal foglalkozó startup vállalkozások számára meghirdetett energetikai verseny, a PowerUp! Április 19-éig lehet még rá jelentkezni huszonnégy közép-európai országból, köztük hazánkból is. A tét magas. A nagy érdeklődésre való tekintettel az InnoEnergy mint az esemény szervezője a 20 000 eurós fődíjat felemelte 30 000 euróra.

hirdetés

Bár a verseny elsősorban az energiaszektorra és a tiszta energiára koncentrál, nyitott az olyan megoldások számára is, amelyek a mobilitással, a kiberbiztonsággal, az intelligens városokkal és a légkörbe juttatott káros porrészecskék mennyiségének visszaszorításával foglalkoznak. A széles körű projekt portfólión túl a pénzdíjak is ösztönzést jelenthetnek a nevezéshez a vállalkozások számára. A 30 000 eurós főnyeremény mellett, anyagi juttatásban részesül a második, illetve a harmadik helyezett is (10 000 és 5000 euró értékben). A legérdekesebb projektek benyújtóit pedig meghívják az InnoEnergy Highway gyorsítóprogramba is, amelynek keretén belül azok akár további 150 000 eurós támogatást is kaphatnak.

Tavaly a hazai sikeres felkészítést követően a magyar Heatventors nyerte a nemzetközi nagydöntőt Budapesten.

A PowerUp! révén ugyanakkor az InnoEnergy hozzájárul a környezetet érintő, illetve a környezetvédelemhez kapcsolódó fejlesztésekhez is. Jó példa erre a Bin-e projekt, amelyet egy lengyel csapat jegyez. Ők egy olyan okos hulladéktárolót hoztak létre, ami felismeri és magától szortírozza a hulladékot. Eddig több mint száz ilyen készüléket értékesítettek és a közelmúltban tettek szert újabb, csaknem 500 000 eurós támogatásra is.

A Bin-e-hez hasonló sikeres projektindításra mindenkinek megvan az esélye, aki indul ezen a versenyen és jelentkezik rá április 19-ig. A PowerUp! megmérettetésen való részvételhez nincs másra szükség, mint egy prototípusra, egy csapatra és egy kitöltött jelentkezési lapra, amely megtalálható a www.powerup.innoenergy.com honlapon. Az indulók májusban Bootcamp rendezvényeken és országos döntőkön vesznek részt. A helyi győzteseket pedig meghívják Prágába a végső, nagy döntőbe, amelyet június 19-én rendeznek.

(forrás: InnoEnergy/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés