hirdetés
hirdetés

Energiatárolás

Újabb monumentális akkumulátort létesít a Tesla

300 megawatt teljesítményű és 450 megawattóra kapacitású akkumulátortelepet létesít Ausztrália Victoria nevű, dél-keleti államában a Tesla.

hirdetés

Az aktuálisan megtermelt, felesleges megújuló energia elraktározásában, illetve a villamosenergia-hálózat stabilitásának megőrzésében fog fontos szerephez jutni a komplexum.

Melbourne-től 70 kilométerrel dél-nyugatra, Geelong városa közelében fogják felhúzni a Victorian Big Battery Megapack elnevezésű építményt. A szélerőműparkokkal gazdagon tarkított és a nemzeti villamosenergia-hálózathoz „sok szálon fűződő” vidék eszményi helyszín a beruházás megvalósításához.

Victorian Big Battery Megapack (Koncepciórajz; Forrás: Neoen)

Az óriási energiatároló rendszerben elraktározott erőforrások ideális elosztásáért a Tesla Autobidder nevű platformja lesz a felelős. A terebélyes létesítmény építtetője egy Neoen nevű, megújuló energiával foglalkozó és nem mellesleg Ausztrália legnagyobb napfarmját üzemeltető vállalat.

Az akkumulátorhasználat díját a villanyszámla végösszegébe fogják beépíteni, de a hírek szerint az áramfogyasztás az érintett területeken így is olcsóbb lesz.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Interesting Engineering)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[262553] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés