hirdetés
hirdetés

Energetika

Konténeres vízerőművet fejlesztett a Ganz

Új turbina-termékcsaládot fejlesztett a Ganz Engineering és Energetikai Gépgyártó (EEG) Kft. európai uniós és hazai fejlesztési források felhasználásával.

hirdetés

A társaság közleménye szerint a 2013-ban indult vízgépfejlesztési projekt összköltsége 720 millió forintot tett ki, ehhez az Új Széchenyi Tervből valamint a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból 180 millió forint támogatást kaptak, 540 millió forintot a cég önrészként biztosított. 
A Ganz mérnökeinek fejlesztéseként létrejött új termékcsalád, a konténeres mini vízi erőmű és a turbina-szivattyú új piacokat nyithat a magyar termékek előtt - írja közleményében a cég.
Az új turbinacsalád szabványos konténerbe építve könnyen telepíthető és üzemeltethető mini vízi erőműként, előnyösen alkalmazható azokban az országokban, ahol a lakosság földrajzi eloszlása egyenetlen, a települések jelentős hányada elektromos áramellátással nem rendelkezik, illetve belátható időn belül nem számíthatnak a villamosításra.
A cég ígéretes tárgyalásokat folytat a konténeres mini vízierőmű külföldi értékesítéséről, a termék iránt többek között Kazahsztán, Üzbegisztán, Pakisztán, Ghána, Irán, Románia, Zambia, Örményország valamint Oroszország is érdeklődik. 
A projekt részét képezte egy turbina-szivattyú kifejlesztése is, amely a klímaváltozás nyomán előtérbe kerülő hatékonyabb vízgazdálkodást szolgálja. A berendezés szivattyú üzemmódban sikerrel alkalmazható a víztározók töltésére, turbinaként pedig áramot fejleszthet a hozzá kapcsolt generátorral - közölte a Ganz EEG Kft.

(forrás: MTI)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés