hirdetés
hirdetés

Energetika

Szolgáltató központot hoz létre Budapesten az Eaton

Az energiagazdálkodásra specializálódott Eaton bejelentette, hogy az Európa, Közel-Kelet és Afrika (EMEA) régióban folytatott tevékenységének működését támogató üzleti szolgáltató központot nyit Budapesten. 

hirdetés

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban tett ünnepélyes bejelentésen Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár és Kurt McMaken, az Eaton EMEA-régióért felelős elnöke hangsúlyozta az új üzleti szolgáltató központ jelentőségét, mely a tervek szerint 2016 végéig több mint 150 új munkahelyet teremt, ami idővel 250-re is növekedhet. 

Az üzleti szolgáltató központ értékesítési és technikai támogató tevékenységet fog végezni régióbeli ügyfelei számára és cégen belüli funkcionális támogatást is nyújt. 

A 3000 négyzetméteres, a Krisztina Irodaház modern létesítményében található budapesti központ az Eaton meglévő dublini globális központjából, az EMEA-régióért felelős morges-i, valamint a prágai Innovációs Központból és a glasgow-i IT- és pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó központból álló hálózatát egészíti ki.

Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár és Kurt McMaken, az Eaton EMEA-régióért felelős elnöke
Magyar Levente, gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár és Kurt McMaken, az Eaton EMEA-régióért felelős elnöke

“Az országban eddigi tevékenységeink során szerzett pozitív tapasztalataink, valamint a multinacionális vállalatok számára Magyarországon biztosított kedvező üzleti környezet miatt választottuk Budapestet” – mondta Kurt McMaken, az Eaton EMEA-régióért felelős elnöke. Magyarország erős oktatási rendszere elismerésre méltóan tehetséges, többnyelvű embereket képez, akikre olyan magasan kvalifikált pozíciókban számíthatunk, mint amelyeket idén, jövőre és azután hozunk létre.

Az üzleti szolgáltató központ kezdetben ügyfélszolgálati és értékesítést támogató funkcióval egészíti ki az Eaton EMEA-régióbeli villamosenergiai és hidraulikai üzleti tevékenységének támogatását, továbbá technikai és felhasználói segítséget nyújt majd a vásárlók, végfelhasználók, területi értékesítők, nagykereskedők, forgalmazók és viszonteladók számára megrendeléseik intézésével kapcsolatban.

A lépéssel a vállalat tovább erősíti magyarországi jelenlétét, mely 1995-ben Győrben operatív tevékenységgel kezdődött. Mára a győri létesítmény a vállalat áramkörvédelmi eszközök-, (biztosítékok) és alkatrészek gyártásának globális kompetencia-központjává vált, ahonnan ipari, megújuló energiát hasznosító és közmű vállalati ügyfeleiket szolgálják ki világszerte.

Az Eaton több magyar egyetemmel is együttműködik, így a győri Széchenyi István Egyetemmel, amellyel posztgraduális programot működtet közösen, valamint a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Karával, amelynek alapítványi támogatása lehetővé teszi új eszközök vásárlását, valamint képzésekbe, új technológiába, és a kutatás-fejlesztésbe való befektetést.

Az Eaton jelenleg több mint 300 főt foglalkoztat Magyarországon, amely szám az új üzleti szolgáltató központ megnyitásával több, mint 450-re nő 2016 végére.

(forrás: Eaton/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés