hirdetés
hirdetés

E-mobilitás

Szikszó példát mutat az elektromobilitás terén

Szikszó önkormányzata Magyarországon elsőként saját beruházásban önfenntartó, elektromos autót üzemeltető rendszert állított a város szolgálatába.

hirdetés

A borsod-abaúj-zemplén megyei Szikszó az első olyan magyarországi település, amely saját beruházásban telepített elektromos autót önfenntartó módon kiszolgáló villamos rendszert. A városüzemeltetési célokra használt e-autó kizárólag az önkormányzat épületére felszerelt napelemekből nyert energiával működik, és a városban telepített töltőállomásokon tölthető fel. A város gazdasági alapon, rövid megtérülési idővel számolva döntött a beruházás mellett, amely kiváló például szolgálhat további önkormányzatok számára is.

Az önkormányzat számításai szerint a napelemek telepítési költségei már 2 éven belül megtérülhetnek, így hosszú távon rendkívül alacsony költségen üzemeltethető a városüzemeltetési célokra használt elektromos autó, emellett pedig a flotta bővítése is költséghatékonyan megoldható a továbbiakban.

„A szikszói beruházás remekül rámutat arra, hogy egy kisebb településnek saját forrásokból is van lehetősége az elektromobilitás melletti elköteleződésre. Az e-autót ellátó elektromos rendszer telepítése már két éven belül meg tud térülni, ráadásul ebbe nincsenek beleszámolva a kormányzat szándéka szerint bevezetésre kerülő, az elektromos közlekedés elterjedésért ösztönzendő adó jellegű kedvezmények, illetve a további pályázati lehetőségekkel elnyerhető források. Minden önkormányzatnak megvan a lehetősége egy hasonló rendszer felállításában, csak fel kell ismerni a nyilvánvaló előnyöket” – magyarázta Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség alelnöke.

(forrás: Magyar Elektromobilitás Szövetség)
hirdetés
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Sajnos mint midíg, most sem írták meg a tájékoztató árat.
Elektromos autót be lehet állítani 8-10 millió ft-ért és 3-4 ezer ft ért is.A töltőkkel ugyanez a helyzet.Mivel mi állítólag a szegény országok közé tartozunk,
nálunk nem számmít mit mennyiért.
Sajnos ez nem csak ezen a területen mérvadó.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés