hirdetés
hirdetés

Energiatárolás

Rekordméretű akkumulátort építenek Floridában

Teljes feltöltéssel két órán keresztül 330 ezer háztartás ellátásához elég energiát tud majd a lakosság rendelkezésére bocsátani.

hirdetés

A világ legnagyobb akkumulátorának megépítésére készül egy Florida Power & Light (FPL) nevű vállalat. A komplexum nappal, napelemekről szerezné be az energiát, hogy aztán a csúcsfogyasztási időszakban bocsássa a lakosság rendelkezésére azt. Építtetője szerint a floridai Manatee megyében fogják felhúzni a tárolóegységet, és 2021-ben már meg is kezdheti a működését. A vállalat azt mondja, hogy teljes feltöltéssel két órán keresztül, 409 megawatt, vagyis nagyjából 329 ezer háztartás ellátásához elegendő árammal örvendeztetheti majd meg a helyieket.


Az FPL Manatee megyében jelenleg egy 74,5 megawattos napelemparkot üzemeltet, de márciusban bejelentették, hogy egy második ugyanekkora (és ugyanilyen) létesítményt is ki fognak alakítani. A bejelentett akkumulátor belőlük fogja teleszívni magát energiával. Terjedelem tekintetében jelenleg a Tesla által 2017-ben, Dél-Ausztráliában felhúzott akkumulátor tartja a rekordot. Az FPL építménye négyszer ekkora lesz.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés