hirdetés
hirdetés

Energetika

Optimalizált energiaellátás kisebb IT-rendszerekhez

Az energiaellátási megoldásokkal foglalkozó Eaton vállalat bemutatta 9PX sorozatú szünetmentes tápegységeinek új, 2,2 és 3 kW teljesítményű változatát. Az új termékek ideális energiavédelmi megoldást nyújtanak a virtuális szerverek, hiperkonvergens megoldások, hálózati eszközök és a kisebb adattároló rendszerek számára. 

hirdetés

Az innovatív szünetmentes tápegységek legfontosabb jellemzője az egységnyi teljesítménytényező, amely lehetővé teszi, hogy adott teljesítmény mellett a hagyományos szünetmentes tápegységeknél több berendezést tudjanak energiával ellátni. A termékek különösen magas hatásfokuknak köszönhetően is kiemelkednek a hasonló termékek mezőnyéből, így hozzájárulnak az energiaköltségek és a hűtési igények csökkentéséhez. Az új UPS-ek megvásárolhatók virtualizált környezetekhez optimalizált hálózati változatban is.

Az Eaton 9PX sorozatú új szünetmentes tápegységeiből választható a hagyományos, mély IT rackben hatékony helykihasználást biztosító 2U helyigényű változat, illetve a hagyományos torony formátumú informatikai eszközök védelméhez is ideális 3U-os változat is.

„Az új szünetmentes tápegységek a sikeres és már népszerű nagyobb teljesítményű 9PX termékeink előnyeit biztosítják a kisebb alkalmazások számára is” – mondta el Christophe Jammes, az Eaton EMEA termékmarketing-vezetője.

„Az egységnyi teljesítménytényező például nagyon fontos az ügyfeleink számára, mivel ez lényegében azt jelenti, hogy a szünetmentes tápegység kVA-értéke számszerűleg egyezik a kW-ban mért terhelhetőségével. Ennek eredményeképp a felhasználók több – jellemzően 11%-kal több – hasznos teljesítményt tudnak kinyerni a szünetmentes tápegységekből, így nem kell többé számolgatni, hogy mekkora teljesítményt is képes a szünetmentes tápegység biztosítani.”

Eaton 9PX szünetmentes tápegységek (forrás: Eaton)
Eaton 9PX szünetmentes tápegységek (forrás: Eaton)

Az új szünetmentestápegység-rendszerek kettős konverziós topológiára épülnek, amely hatékony védelmet biztosít valamennyi áramellátási problémával szemben. Túlterhelések és tápegység hibák esetén pedig az automatikus bypass biztosítja a berendezések üzem közbeni javíthatóságát illetve cseréjét.

Az Eaton 9PX szünetmentes tápegységek Energy Star-minősítéssel rendelkeznek, és online üzemmódban 94%-os hatékonysággal üzemelnek, így segítenek az energiaköltségek és a környezetterhelés minimálisra csökkentésében. Minden modell beépített LCD-kijelzővel rendelkezik, amelyen teljes körű állapotinformációk és működéselemzés, valamint aljzatcsoportokig lebontható energiafogyasztási adatok jeleníthetők meg. Akár két külön csoport számára is biztosítható az egyedi terhelési szegmens-vezérlés, amely lehetővé teszi a szekvenciális újraindítást, a nem létfontosságú berendezések prioritásalapú leállítását, valamint a működési hiba miatt leállt szerverek távoli újraindítását.

Az Eaton fejlett akkumulátorkezelő (ABM) rendszere akár 50%-kal is képes meghosszabbítani az akkumulátor élettartamát, amikor pedig esedékessé válik az akkumulátorcsere, a működés közben történő cserének köszönhetően a művelet a berendezések tápellátásának megszakítása nélkül végezhető el.

Az új 9PX tápegységek virtualizációt támogató hálózati verziói szoros integrációt kínálnak a VMware, a HyperV, a RedHat és a Citrix virtuális környezetekkel, így lehetővé teszik az automatikus vész-helyreállítási házirendek egyszerű összeállítását a teljesítményeseményekhez és a teljesítménycsökkentési funkcióhoz. Mindezeken felül a 9PX a népszerű VMWare vRealize és Microsoft MS SCOM felhővezénylő szoftverekkel is figyelhető.

(forrás: Eaton/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés