hirdetés
hirdetés

Megújuló energia

Napelemes térburkolatot telepítettek a logisztikai parkba

A Prologis logisztikai ingatlanvállalat kísérleti projektet valósított meg a Platio magyar startup vállalkozással, amely a napelemek térburkolatba történő integrálásával nyújt esztétikus és helytakarékos megoldást megújuló energia termelésére.

hirdetés

A térburkoló elemeket a Prologis Park Budapest-Harbor elektromos töltőállomása melletti járdába építették be, összesen 4,7 négyzetméternyi területen. Napsütéses időben a 720 wattos rendszer zöld energiával látja el a töltőállomást. Amikor az állomás üres, a megtermelt energiát egy közeli irodaépület használja fel.

„Fontos számunkra, hogy olyan kiemelt partnereket találjunk, akik támogatják az innovatív technológiákat és lehetőséget tudnak biztosítani arra, hogy új alkalmazási területeket próbáljunk ki. A Prologis segítségével sikerült üzembe helyeznünk az elektromos járművek töltőállomásához kifejlesztett első megoldásunkat, amely fontos mérföldkő számunkra, és része azon küldetésünknek, hogy hozzájáruljunk az e-mobilitáshoz” – mondta Illyés Miklós, a Platio társalapítója.

A Prologis Park Budapest-Harbor Budapest XXII. kerületének déli határánál, a Duna nyugati oldalán helyezkedik el. A parkban 10, összesen 132.000 négyzetméter alapterületű épület található, további 27.000 négyzetméter fejlesztési potenciállal. 

A Prologis ipari ingatlan szolgáltató kilenc ipari parkban több mint 688.000 négyzetméternyi logisztikai területtel rendelkezik Magyaroraszágon.

4,7 négyzetméternyi területen telepítették a Platio térburkolatot
4,7 négyzetméternyi területen telepítették a Platio térburkolatot

(forrás: Prologis/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés