hirdetés
hirdetés

Megújuló energia

Napelemes cserepekre fókuszál a Terrán

Forradalmi innovációjára – a Generon napelemes tetőcserépre fókuszáló – új divíziót hozott létre az idén 100 éves, magyar családi vállalkozás.

hirdetés

Új divíziót nyitott a Terrán, így a napelemes tetőcserépre, a Generonra még nagyobb hangsúlyt helyez a vállalat. Az üzletág élére Jankó Árpádot nevezték ki, aki villamosmérnökként, a Siemensnél kezdte pályafutását, majd a japán Furukawa kötelékében és skandináv nagyvállalatoknál is dolgozott hosszabb ideig.

Jankó Árpád – Terrán, Generon divízió vezető
Jankó Árpád – Terrán, Generon divízió vezető

Széles körű tapasztalattal rendelkezik termék- és gyártástechnológiai, valamint üzletfejlesztési területen, a Terránhoz a finn elektronikai iparból érkezett. A szakember Európában, Ázsiában és Amerikában szerzett tapasztalatait nagy erőkkel forgatja most a magyar családi tulajdonban lévő Terrán új divíziójának felépítésébe: „A feladatom a Generon további termékfejlesztése, és az ezt lehetővé tevő szervezet létrehozása, a gyártástól a minőségbiztosításon át az értékesítésig” – foglalta össze az új igazgató vállalati szerepét. „Rövid távon az alapcsapatot állítjuk össze, valamint korszerűsítjük a gyártást, hogy a hatékony működéssel egyre versenyképesebb terméket tudjunk kínálni a piacon. Nem titkolt célunk ugyanis, hogy a Generon egy szélesebb réteg számára is elérhetővé váljon.”

Terrán Generon napelemes tetőcserép
Terrán Generon napelemes tetőcserép

A Generon egy olyan innovatív napelemes tetőcserép, amely esetében a napelemes modulokat úgy integrálják a cserepekre, hogy azok felhelyezése és megjelenése szinte megegyezik a hagyományos tetőcserepekével, mérete 330x420 milliméter. Egy Terrán Generon modul 15 Wp teljesítményű, 11,1 darab négyzerméterenkénti elhelyezés esetén 167 W/m2-t tesz ki. Egy átlagos családi háznak megközelítőleg 6 kWp-es rendszerre van szüksége az energia ellátásához, mely megközelítőleg 4 millió forintba kerül a Terrán Generon napelemes tetőcseréppel kialakítva.

(forrás: Terrán )
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés