hirdetés
hirdetés

Elektromos autózás

Lokális töltőhálózat és energiatároló megoldás

Csúcsidőben elég mindössze hat elektromos járművet tölteni egymáshoz közeli töltőállomásokon, hogy részleges áramkimaradások alakuljanak ki, amennyiben nincsen megfelelő műszaki háttér a járműtöltés jelentős energiaigényének kielégítésére. Ezért sürgető kérdés a megfelelő infrastruktúra kialakítása annak biztosítása érdekében, hogy az elektromos járművek használói számára megbízhatóan rendelkezésre álljon a töltés lehetősége, anélkül, hogy veszélybe kerülne a környező épületek hálózati villamosenergia-ellátása.

hirdetés

Az Eaton, energiagazdálkodási vállalat a Green Motionnel, az elektromosjármű-töltőállomások egyik úttörő gyártójával együttműködve integrált megoldást fejlesztett ki kereskedelmi és lakóépületek számára az elektromos jármű-töltőállomások és az energiatároló rendszerek összehangolt használatára.

Az elektromos járművek világszerte egyre elterjedtebbek, a Bloomberg NEF előrejelzése szerint a számuk 2025-re elérheti a 10 milliót. Ezzel jelentősen megnő az igény a villamosenergia iránt, ami viszont hatalmas terhet jelent a hálózat számára. Csúcsidőben elég mindössze hat elektromos járművet tölteni egymáshoz közeli töltőállomásokon, hogy részleges áramkimaradások alakuljanak ki, amennyiben nincsen megfelelő műszaki háttér a járműtöltés jelentős energiaigényének kielégítésére. Ezért sürgető kérdés a megfelelő infrastruktúra kialakítása annak biztosítása érdekében, hogy az elektromos járművek használói számára megbízhatóan rendelkezésre álljon a töltés lehetősége, anélkül, hogy veszélybe kerülne a környező épületek hálózati villamosenergia-ellátása.

A kombinált elektromos autótöltő és energiatároló megoldás biztosítja az épülettulajdonosok számára a kívánt méretű elektromos autótöltési infrastruktúra telepítéséhez szükséges energiakapacitást. A hálózathoz vagy a megújuló energiaforrásokhoz, például a napelemekhez csatlakozó, kombinált elektromos autótöltő és energiatároló megoldás biztosítja az épülettulajdonosok számára a kívánt méretű töltőinfrastruktúrához  szükséges energiakapacitást. A rendszerbe könnyedén integrálhatók az elektromos járművek töltőállomásai, miközben biztosított az épületek hálózati stabilitása.

Az épületek tulajdonosai pénzt takaríthatnak meg, ha akkor tárolják el az energiát az akkumulátorokba, amikor rendelkezésre áll megújuló energia, vagy alacsonyabbak a hálózati tarifák, így csúcsidőben is olcsó energiát használhatnak. Napelemekkel rendelkező épületek esetében a megoldás lehetővé teszi, hogy este az elektromos járműveket a nappal megtermelt zöldenergiával lehessen feltölteni.

Az energiatároló rendszer tartalék áramforrásként is működik, ami ideális megoldás a hálózat terhelésének csökkentésére. Ráadásul az épülettulajdonosok még extra bevételt is generálhatnak azáltal, hogy a tárolt energiát visszatöltik a hálózatba, amikor magas a kereslet és magasak a költségek.

(forrás: Eaton/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés