hirdetés
hirdetés

Kisfeszültségű kapcsolóberendezést szállít az ABB

Az ABB MNS típusú kisfeszültségű kapcsolóberendezést szállít a norvég Yarának, a világ egyik legnagyobb műtrágyagyártójának, amely korszerűsíti a norvégiai Porsgrunnban működő gyára termelését.

hirdetés

Ha az MNS típusú kisfeszültségű kapcsolóberendezés részegységeit egymás mellé helyeznénk, több mint egy kilométeres távolságot fedne le. Az ABB a keretszerződésnek megfelelően 2015 első negyedévében kapta meg az első megrendeléseket.

A kommunikációs protokollok a kapcsolóberendezésbe vannak ágyazva, ez által optimalizálják az elektromos elosztó teljesítményét és az állapotfüggő monitorozást, miközben valós idejű, részletes folyamat- és elektromos információt nyújtanak az üzemeltetők számára. 

„A Next Level stratégia részeként elkötelezettek vagyunk abban, hogy intelligens megoldások alkalmazásával folyamatosan javítsuk a termelékenységüket kiaknázva a ʻdolgok, szolgáltatások és emberek internete’ (ʻInternet of Things, Services and People’) előnyeit” – mondta Tarak Mehta, az ABB Kisfeszültségű Termékek divíziójának elnöke. 

A kapcsolóberendezés megnöveli a villamosbiztonságot, elősegíti a megbízható energiaelosztást, és javítja a több mint 6000 villanymotor felügyeletét és hatékonyabb üzemeltetését. Az ABB és a Yara által aláírt  keretszerződés biztosítja a motorok és hajtások szállítását a Yara számára.

Az ABB megrendelése kiterjed a Yara egy másik programjára is, amellyel a porsgrunni gyártóegységben a műtrágyagyártást 50 000 tonnával, míg a kalcium-nitrát termelést évi 200 000 tonnára növelik. A projekt  megvalósítása hét évig tart, a teljes beruházási költsége 270 millió dollár.

A kisfeszültségű energiaelosztás tervezését és gyártását célzottan a Yara egyedi követelményei szerint az ABB kisfeszültségű rendszereinek egyik gyártója végzi, amely Norvégiában, Skienenben üzemel.

(forrás: ABB/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés